Читај ми!

Дружење здраве и деце са инвалидететом у Блоку 19а

Здрава деца и деца са инвалидитетом дружили су се данас и заједно играли тенис, одбојку, бадминтон у оквиру Фестивала рекреативног спорта који је одржан у Блоку 19а. У оквиру фестивала представљен је пројекат "Еко оаза Блок 19а", који је настао на иницијативу Удружења грађана "Мој лепи град", а подразумева уређење зелене површине и игралишта за децу, затим хранилишта и појилишта за птице.

Предвиђено је да се ураде и рампе за особе са инвалидитетом, како би и они несметано могли да користе терене за игру и рекреацију.

Представник Удружења Срђан Петровић каже да је на пројекту рађено дуго како би се уредила слободна и неуређена површина, те деца добила простор за игру.

Он каже да је за пројекат стигла подршка градских институција, што показује блискост и посвећеност да се заједничке решавају проблеми.

Са идејом данас је на лицу места упознат и градски урбаниста Милутин Фолић који је рекао да је то добра грађанска иницијатива.

Он је подсетио да је Блок 19а направљен пре тридесетак година те да је тада био један од најмодернијих блокова у Београду, а да је данас прилично оронуо и да грађани то желе да промене.

"Иницијатива за уређење простора дошла је ка нама зимус и ми смо дали писмо подршке. Зеленило је направило мало игралиште за децу, а грађани су сами анимирали неке фирме у крају које желе да кроз мале донације уреде игралиште", рекао је градски урбаниста.
Он је додао да ће град помоћи да уз донације које пристигну, становници Блока 19а добију терене и зелене површине за годину, две.

Представник Канцеларије за младе Никола Рајичић рекао је да Канцеларија подржава иницијативе локалног карактера, а посебно оне које се тичу инклузије особа које су на маргини друштвене лествице.

Заинтересованост да помогну у уређењу игралишта већ је дошла од компаније Делез Србија, која има објекат у близини и компаније Тикурила Србија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво