Николић приредио свечани пријем за параолимпијце

Председник Србије Томислав Николић приредио је у згради Председништва свечани пријем за параолимпијце који су на Играма у Рио де Жанеиру освојили рекордних девет медаља.

"Захвалан сам што сте на својеврстан начин показали осталим грађанима Србије, великом броју деце која су имала понеки хендикеп, да то (што имате хендикеп) може да буде почетак живота у коме има радости и среће, али и туге, туге зато што је можда изостао успех", рекао је Николић у обраћању спортистима.

Параолимпијски тим Србије је на Играма у Рио де Жанеиру освојио рекордних девет медаља, а Николић је рекао да је знао да ће се из Бразила вратити срећни.

"Када сам вас испраћао и када сте поносно понели заставу, знао сам да ћете се вратити срећнији него што одлазите. Видело се то у вашим очима и у томе како сте говорили о такмичењу. Знао сам да ћете обрадовати Србију", рекао је председник Србије.

Он је додао да му је изузетно драго што је јавност "схватила да су параолимпијци подједнако драгоцени као и олимпијци".

"Само ваше учешће на играма је била потпуно нова срећа у Србији. Драго ми је што је народ почео да вас третира као и друге спортисте. Држави сте подједнак драгуљ као и олимпијци. Обећавам вам да ћемо после Рија још више водити рачуна о вама", рекао је Николић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да су параолимпијци на Играма у Рију показали да су шампиони.

"Доказали сте да сте шампиони, не сваки дан већ сваке секунде. За спортисту не постоји већа срећа од представљања његове земље на играма. Ви сте шампиони на које би сви требало да се угледамо. Многе препреке морају да се победе, а потом и конкуренција из целог света", рекао је Удовичић.

Освајачица златне и сребрне медаље у стонотенису на Играма у Рију Борислава Перић-Ранковић, уручила је председнику мајицу са потписима комплетне делегације параолимпијаца.

"Хвала вам на свему што сте нам пружили пре, али и током игара. Тамо нисмо представљали само себе, већ и државу. Драго нам је што смо као и олимпијци обрадовали нацију", рекла је Перић-Ранковићева.

Председник Параолимпијског комитета Србије (ПОКС) Зоран Мићовић се захвалио Влади и министарству на подршци и помоћи и додао да се у ПОКС окрећу следећим играма у Токију.

Вечерас ће на платоу испред Скупштине града Београда од 19.00 бити организован дочек параолимпијског тима Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара