Ласло Шурањи и Немања Димитријевић освојили бронзе

Репрезентативац Србије у стрељаштву Ласло Шурањи освојио је бронзану медаљу у дисциплини малокалибарска пушка 50 метара лежећим ставом у класи СХ1 на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру. Бронзану медаљу освојио и Немања Димитријевић у бацању копља.

Ово је Шурањију друго одличје у Рију, пошто је већ освојио златну медаљу у дисциплини 50 метара малокалибарском пушком тростав.

Шурањи je водио на почетку финала, али је касније пао и стигао до трећег места са 185,2 круга.

Бронзану медаљу освојио је и Немања Димитријевић у дисциплини бацање копља, са оствареним резултатом од 60,86 метара.

Прво место је припало Узбекистанцу Свечникову, док је сребро освојио Иранац Никпараст.

Честитка премијера Вучића

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је српским параолимпијцима на освојеним медаљама у Рију.

"Данас су освојене још две медаље за Србију у Рију. Најискреније честитам параолимпијцима на освојеним бронзаним медаљама - Немањи Димитријевићу, који је остварио најбољи резултат у каријери, и Ласлу Шурањију, коме је ово друго одличје на Играма у Рију", наводи се у честитки премијера Вучића, саопштено је из Владе. 

Mинистaр омладине и спорта Вањa Удовичић честотао je Шурањију и Димитријевићу на освајању бронзаних медаља.

"Браво Ласло, свака част шампионе! Србија је поносна на тебе! Успех вредан сваког дивљења је освајање две медаље и хвала ти на томе! Честитам и теби и твом стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије на овом историјском успеху!", наводи се у честитки министра Удовичића.

"Свака част Немања! Ти си показао обарањем и личног рекорда како се свом снагом, срцем и жељом бори за боје наше земље и за освајање медаље за нашу Србију! Честитам и теби и твом стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије на овом огромном успеху!", наводи се у честитки министра Удовичића. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво