Трка кроз Србију, Стевић сломио кључну кост и ребро

Вест дана са 56. трке "Кроз Србију" није победа Италијана Филипа Фортина у првој етапи од Београда до Лознице већ пад на око 3,5 км до циља веће групе возача у коме је српски олимпијац, двоструки победник ове трке (2011. и 2013) Иван Стевић (Партизан Старт Вакс, Београд) поломио кључну кост и ребро.

Лекарски тим клинике Анлаве пребацио га је у болницу и спортски директор трке Душан Бановић је рекао:

"Стевић је брзо збринут, снимљене су и саниране повреде које су дошле у зао час и сугурно ће знатно пореметити његов програм припрема за ОИ у Рију коме је био изузетно посвећен".

Пад се збио после кружног тока на прилазу Лозници. Први се нашао на асфалту турски бицикиста а потом је пала и повећа група у којој су, између осталих били возач ЦЦН Металца из Краљева Дејан Марић и ОБК Београда Марко Станковић.

Судијски колегијум није доделио време победника попадалим бициклистима (пад је био на више од три км до циља) и то је највише погодило младог возача краљевачког клуба Душана Рајовића који је због пада заостао а могао је да буде високо у генералном пласману пошто је за победе на два пролазна циља у Умки и код ТЕНТ-а у Обреновцу освојио по три секунде бонификације.

Спринт оних који су избегли пад одлучио је победника пред преко хиљаду Лозничана.

Фратини, члан италијанске екипе Еуропа Овини славио је после 3:20,12 часова стази од 144 км од Београда, испред Италијана Матеа Малуцелија (Униеуро Вилер Тревињани) и турског бициклиста Ахмета Оркена (Коња). Пољак Конрад Томасиек из Старт Вакс Партизана стигао је осми, а најбоље плсирани српски возач је био на 18. месту Никола Козомара (ЦЦН Метац) сви у времену победника.

Једини брдски циљ у етапи на Текеришу добио је Алекс Турин (Италија, Униеуро Вилер Тревињани) који је понео и плаву мајицу МУП Србије за брдске циљеве.

Зелена за пролазне циљеве Министарства трговине, туризма и телекомуникација припала је Фортину, док је белу мајицу за најбољег младог возача освојио Хрват у азеребејџанској екипи Синерџи Баку Јосип Румац.

Тачкасту мајицу за најборбенијег возача („Трофеј Бора Ивковић") Министарства омладине и спорта у другој етапи понеће Душан Рајовић (ЦЦН Металац).

Фортин је ове године победио у другом делу трке Београд - Бањалука и на Великој награди Адриа мобил у Словенији.

Трофеје је уручивао Дејан Сталовић помоћник градоначелника Лознице са сарадницима. Истакао је да је Лозница четврти пут дочекала најбоље бициклисте и позвао караван у госте и идуће године. Мајице су облачили и Душан Бановић спортски директор трке и Љубомир Живановић директор организације трке, који се на конференцији за новинаре захвалио Граду Лозници на изузетном пријему као и на подршци Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Министарству омладине и спорта, Министарству унутрашњих послова Републике Србије, ЈП Путеви Србије и Туристичкој организацији Србије.

Фортин ће у другој етапи у среду 15. јуна од 106 км од Бајине Баште до Прибојске бање носити жуту мајицу водећег у генералном пласману МП „Био рич лајф". За победу у етапи припао му је и ручни сат званичног мериоца времена Фестине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво