Читај ми!

Једноставно, посебан: Морињо "честитао" судијама

Жозеа Мориња, свакако, чека нова казна након што је "честитао" судијама након пораза Челсија од Сандерленда. ПСЖ освојио Лига куп. Колумбијци могу да одахну - Радамел Фалкао готово сигурно путује у Бразил. Саша Ђорђевић не жели странце у репрезентацији. Зимоњић и Нестор изгубили у полуфиналу Монте Карла од браће Брајан са 2:0. Клоп заљубљен у Борусију. Нејмар: Враћам се за меч против Атлетика. Мештани села Жича траже да се њихова улица и званично зове именом Новака Ђоковића.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

23.00 - Головима Еднисона Каванија у 3. и 32. минуту, Пари Сен Жермен је освојио француски Лига Куп. ПСЖ - ЛИОН 2:1. Пред 70,000 гледалаца на "Стадиону Француска" у Паризу, ПСЖ је на суви квалитет дошао до победе вредне трофеја. Једини гол за Лион, у чијим редовима је фантастичних 90 минута одиграо наш Милан Бишевац, био је Лаказет у 56. минуту. 

20.50 - Пораз Челсија од Сандерленда је удаљио "плавце" од шампионског пехара. А први пораз у Премијер лиги на Стамфорд бриџу тешко је пао Жозеу Морињу, који је, у свом стилу, оплео по судијама. "Имам четири ствари да кажем. Прво - честитам мојим играчима. Дали су све од себе, али нису могли до победе. Друго - честитам фудбалерима Сандерленда на победи. Нема везе како и зашто су до бодова дошли. Треће - честитке судији Мајку Дину на заиста невероватном издању. На крају, желео бих да упутим честитке и Мајку Рајлију (шефу судијске организације). Честитам му због тога како је успешно организовао ствари са судијама и како сви добро обављају посао сходно својим циљевима. Честитам свима њима и немам ништа више да кажем", завршио је конференцију за новинаре Жозе Мурињо.

20.10 - Опоравак Радамела Фалкаа, најбољег фудбалера Колумбије, уједно и најпопуларнијег човека у тој земљи, иди боље него што је очекивано, па ће фантастични нападач готово сигурно заиграти на Мундијалу у Бразилу. "Мислим да ће Радамел отпутовати у Бразил. Чак и ако не буде у најбољој форми, моћи ће да игра и да помогне саиграчима", рекао је Хозе Карлос Нороња, доктор који је оперисао популарног "тигра". Фалкао је покидао предње укрштене лигаменте на мечу Купа Француске крајем јануара. Колумбија се налази у групи Ц заједно са Грчком (14. јун), Обалом Слоноваче (19. јун) и Јапаном (24. јун).

19.45 - Кошаркашка утакмица четвртог кола Суперлиге Србије између Металца и Партизана у Дворани спортова у Ваљеву прекинута је само 17 секунди по почетку, због клизавог паркета. Делегат утакмице Милан Крнета и главни судија меча Милија Војиновић донели су одлуку да прекину сусрет у Ваљеву због клизавог паркета, јер су се већ у првом нападу по паркету "исклизали" Богдан Богдановић и Давис Бертанс. Домаћин сусрета је у продају пустио само 1.000 карата, а први пут у историји дворане у Ваљеву, која је саграђена 1983. године дошло је до прекида неког меча због лоших услова за игру.  Обе екипе се тренутно налазе у свлачионицама, а још увек није познато да ли ће меч бити настављен у овим условима или ће бити одложен за сутра.

19.00 - Српски тенисер Ненад Зимоњић и Канађанин Данијел Нестор нису успели да се пласирају у финале у конкуренцији дублова на мастерс турниру у Монте Карлу пошто су у полуфиналу изгубили од Американаца Мајка и Боба Брајана са 2:0 у сетовима - 7:6 (7:5), 6:3. Браћа Брајан се у борби за титулу сутра састају са Хрватом Иваном Додигом и Бразилцем Марселом Мелом, који су у првом полуфиналном мечу победили руско-белоруски пар Михаил Јужњи/Макс Мирњи са 2:1 (6:3, 1:6, 10:6). Турнир у Монте Карлу игра се за укупан наградни фонд од 3,45 милиона евра.

18.00 - Председинк Наполија Аурелио Де Лаурентис тврди да словачки фудбалер Марек Хамшик није на продају. "Само новинари стављају Хамшика на трансфер листу. Он мора да дође и изрази жељу да оде из клуба, али то није урадио. Постао је прави Наполитанац, и што се мене тиче он није на продају", рекао је Де Лаурентис за радио "Кис Кис", преносе британски медији. Већ неколико месеци бројни медији су спекулисали о одласку Хамшика у Челси или Манчестер јунајтед, пошто су та два еглеска клуба наводно показала интересовање да Словак пређе у њихове редове. Марек Хамшик је у Наполи дошао 2007. године, од када је за тај тим одиграо 237 утакмица и постигао 67 голова. Хамшик је такође стандардни репрезентативац Словачке, за коју је наступио 69 пута и постигао 11 голова.

17.10 - Српски аутомобилиста Душан Борковић заузео је осмо место у квалификацијама за други тркачки викенд у ВТЦЦ-у на стази Пол Рикар у Француској. Борковић ће у недељу у 13.15 сати стартовати са осме позиције у првој трци, док ће у другој која је на програму у 17.15 стартовати с трећег места. Борковић је први део квалификација завршио на 11. месту, кругом извезеним пред сам крај те сесије, док је нешто боље време остварио у другој деоници, али му то није било довољно да избори финалну рунду квалификација и тако аутоматски стекне бодове уочи трке. Борковић после првог викенда у Мароку има девет освојених бодова и заузима осмо место у генералном пласману најјаче класе ТЦ1.

16.50 - Тренер Барселоне Херардо Мартино рекао је да Лео Меси није крив за три узастопна пораза шпанске екипе и одбацио медијска нагађања да ће Месијев мали пад форме довести до тога да аргентински фудбалер оде из клуба на крају сезоне. "Све је преувеличано око Месија, његова будућност мора да буде везана за Барселону све док не престане да игра", истакао је Мартино. Барселона је у прошле две недеље елиминисана из Лиге шампиона, изгубила је у финалу шпанског Купа краља, док је у првенству пала на треће место. Мартино је истакао да није задовољан како је радио посао до сада ове сезоне. "Нисам задовољан, нема ничега позитивног у томе што немамо шансе за трофеј у два такмичења, а у трећем скоро никакве", рекао је Мартино.

16.25 - Харизматични тренер Борусије из Дортмунда Јирген Клоп демантовао је шпекулације шпанских медија да би на лето могао да преузме екипу Барселоне. "Навијачи не морају да брину, остајем у Дортмунду. Још сам помало заљубљен у овај клуб и поносан сам на ствари које сам овде урадио", рекао је Клоп за клупски сајт. Клоп има уговор са Борусијом до јуна 2018. године, а лист "Спорт" је пренео у понедељак да је Немац главни фаворит да на клупи Барселоне замнени Аргентинца Герарда Мартина, који наводно "не одговара дугорочној визији клуба". За немачког стручњака заинтересовани су бројни велики клубови, међу којима и лондонски Арсенал, уколико прекине сарадњу са Арсеном Венгером.

15.58 - Фудбалери Тотенхема победили су на свом терену Фулам са 3:1, у првој утакмици 35. кола енглеске Премијер лиге. Тотенхем је повео преко Паулиња у 35. минуту, а Фулам је изједначио већ у следећем нападу преко Стива Сидвела. Домаћин је до нових голова дошао у другом полувремену, када су стрелци били Хари Кејн у 48. и Јун Кабул у 62. минуту. Фулам је у 77. минуту имао прилику да смањи заостатак, али је Сидвел промашио пенал. Тотенхем сада има 63 бода и шести је на првенственој табели, док је Фулам са 30 на 18. позицији, која је у зони испадања.

14.45 - Женска јуниорска рукометна репрезентација Србије изборила је пласман на првенство света пошто је у последњем колу квалификационог турнира у Пољској савладала селекцију Словачке са 27:19 (15:8) и осигурала једно од прва два места. Јуниорке Србије претходно су играле нерешено против вршњакиња из Пољске (20:20) и Холандије (27:27), па су водеће на табели са четири бода. У последњој утакмици квалификационог турнира састају се домаћин Пољска и Холандија, а након тог меча биће познат други путник на светски шампионат, који ће бити одржан од 29. јуна до 13. јула у Хрватској.

13.57 - Нападач Барселоне Нејмар рекао је да ће бити спреман за меч последњег кола шпанске Примере, у којем Каталонци дочекују тренутног лидера Атлетико из Мадрида. Бразилски фудбалер повредио је стопало у финалу Купа краља против Реала у среду у Валенсији (1:2), а лекари су проценили да би могао да паузира четири недеље. "Враћам се на терен за три недеље. Имао сам отеклину и тешко сам ходао, али верујем да ћу моћи да наступим на последњој утакмици сезоне", казао је шпанским новинарима Нејмар, који је ове сезоне постигао девет голова на 25 првенствених утакмица. Он ће сигурно пропустити првенствене мечеве против Атлетика Билбао, Виљареала и Хетафеа.

13.11 - Само ривали, не и непријатељи!

13.07 - Капитен Барселоне Карлес Пујол повредио се и неће моћи да наступи против Атлетик Билбаа у шпанској Примери. Клуб је саопштио да је Пујол на тренингу поново имао проблема са десним коленом. Каталонци још неће моћи да рачунају на дефанзивце Ђордија Албу и Ђерарда Пикеа, а повређени су још Нејмар и Виктор Валдес. Марк Бартра ће бити у тиму, иако је и његов наступ у једном тренутку био упитан.

12.46 - Српски аутомобилиста Милован Веснић очекује да ће се на старту квалификационих трка Европског купа туринг аутомобила (ЕТЦЦ) наћи у горњој половини класе ТЦ2, упркос проблемима са возилом. Иза Веснића и његовог тима сада су три тренинга на стази Паул Ришар у Француској, сви тест километри су искоришћени да се проба више поставки аутомобила, како би српски возач што спремнији дочекао квалификације. Српског аутомобилисту у недељу очекују прве две трке у оквиру ЕТЦЦ.

12.40 - Све дилеме око могуђег позива неком странцу да заигра за репрезентацију Србије отклонио је селетор Александар Ђорђевић. "Никада. Да ли ови играчи који играју код нас заслужују квалитетом да играју за репрезентацију Србије", рекао је Ђорђевић.     

12.16 - Навијачи Ливерпула бодре своје љубимце и на тренингу. Да ли ће ове године чекању на титулу бити крај?

11.46 - Утакмице четвре рунде играју се у суботу и понедељак, а дерби је на у "Пиониру" где ће Црвена звезда дочекати Раднички из Крагујевца. Занимљиво би требало да буде и у Железнику, где ФМП игра против Мега Визуре. Пантери су у сезону у Суперлиги ушли са два тријумфа из три меча, док су Земунци у досадашњем делу такмичења уписали само једну победу.

11.13 - Мештани села Жича код Краљева доставили су локалној самоуправи писани захтев да се њихова улица и званично зове именом Новака Ђоковића. Мештани су самоиницијативно у улици у којој живе, већ дали име Новака Ђоковића. Сами су направили таблу и окачили је на уличну бандеру. Дејан Димитријевић становник ове улице, иначе мајстор-лимар, сам је направио, офарбао и поставио таблу са натписом „Улица Новака Ђоковића".

10.05 - Британац Луис Хамилтон, за воланом Мерцедеса, стартоваће са прве позиције на трци за Велику награду Кине која ће у недељу бити вожена у Шангају. До најбоље стартне позиције у кишном Шангају Хамилтон је дошао кругом од минут и 53,860 секунди, што је за нешто више од пола секунде био бољи резултат од возача Ред Була, Аустралијанца Данијела Рикарда који је у квалификацијама заузео друго место.

00.01 - У 12.00 почиње дуел тениских репрезентација Румуније и Србије у баражу за опстанак у Другој Светској групи Фед купа, а први меч играју Ана Ивановић и Сорана Кирстеа. После њих играју Бојана Јовановски и Симона Халеп. У оквиру четвртог кола кошаркашке Суперлиге Србије састају се Црвена звезда - Раднички (18.00) и  Металац - Партизан (19.30). Играју се утакмице у енглеском, италијанском, шпанском и немачком првенству.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи