Читај ми!

Ко жели да постане судија у Премијер лиги?

Навијачи на Острву осмислили квиз за судије. Велико интересовање за меч Звезде и Будивељника. Данте веран Бајерну. Нотингем отпустио Дејвиса. Немачки клубови против видео технологије на гол линији. Бруклин савладао Далас, Никси све даље од плеј-офа. Интер демантовао да жели Бакарија Сању. Шалке и Гаспром, љубав коју Крим није пореметио.

Све вести и занимљивости из света спорта пратите и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

20.45 - Рукометаши Партизана опростили су се од Сеха лиге поразом од лидера Татрана 32:28 (17:16), иако су у финишу меча у Београду имали прилику да победе. Партизан је у првом мечу ова два тима изгубио са 27 голова разлике, али је данас био равноправан ривал све до 56. минута, после чега је словачки тим успео да преломи меч. Црно-бели су такмичење у Сеха лиги завршили на последњем месту, а сада им остаје да се спреме за домаће првенство.

19.57 - Кошаркаши Радничког победили су у Крагујевцу Задар 79:74 (17:23, 16:16, 23:12, 23:23) у 25. колу Јадранске лиге. Најефикаснији у Радничком били су Сава Лешић са 21 поеном и Марко Мариновић са 20 поена и пет асистенција. У другој данашњој утакмици, Цибона је у гостима победила Широки са 84:73 и тако забележила 17. победу у шампионату и тренутно заузима треће место.

19.52 - Владимир Путин одликовао је француску скијашку легенду Жан-Клода Килија, координатора Зимских олимпијских игара у Сочију. Председник русије је троструког олимпијског шампиона одликовао Орденом заслуга на церемонији у Кремљу. Кили је казао да је Русија организовала "најбоље Зимске игре свих времена".  "Знам да ћу памтити ове Игре до краја живота", рекао је Кили пре него што се загрлио са Путином. Одликован је и један број руских спортских функционера, који су нагласили личну улогу Путина у организацији игара у Сочију. "Игре не би биле овакве да није било његовог личног ангажовања и његове воље", рекао је председник Руског олимпијског комитета. 

19.47 - Фудбалер Интера, колумбијски репрезентативац Фреди Гуарин, продужио је уговор за још три године, тако да ће у редовима трофејног клуба остати до до јуна 2017. године. Играч средине терена стигао је на Сан Сиро у зимском прелазном року 2012. на позајмицу из Порта, а на крају сезоне Интер је откупио његов уговор. У дресу неро-азура до сада је наступио на 82 утакмице и постигао 14 голова. 

18.26 - Фудбалски савез Русије разговараће са ФИФА и УЕФА о могућности да се клубови са Крима прикључе руској лиги. "Разговараћемо са институцијама јер је ово свет фудбала и ту не можемо сами да одлучујемо. Читав тај процес је далеко од јасног. Клубови с Крима ће ову сезону дефинитивно завршити у Украјини", рекао је портпарол савеза Игор Владимиров. Он је казао да ће морати да се сачека да се "среди" политичка ситуација око Крима.

17.56 - Kошаркаши Будивељника против Црвене звезде без искусног Артура Дроздова, који је повредио ногу и биће ван строја две до три недеље, објавио је украјински портал "Испорт".

17.39 - Дефанзивац Лиона Мигел Лопеш поломио је потколеницу леве ноге у недељу у победи против Генгампа од 1:0. Португалац ће бити оперисан у среду у болници Жан Мармо. Лопеш, који ће одсуствовати најмање шест недеља, седми је играч Лиона који је повређен после Гренијеа, Умтитија, Фофане, Бедима, Бишевца и Дабоа.

17.01 - Селектор "Азура" Чезаре Прандели ускоро ће продужити на две године уговор са Италијанском федерацијиом. Актуелни уговор Пранделија истиче по завршетку Мундијала у Бразилу. Како се тврди, Прандели ће по новом уговору водити "азуре" на шампионату Европе у Француској 2016. године. Прандели је преузео кормило Италије после њиховог дебакла у групној фази такмицења на Мундијалу у Јужној Африци, да би супротно свим очкивањима успео да их доведе до финала првенства Европе 2012, у којем су изгубили од Шпаније са 4:0.

16.47 - Судијска комисија пријавила је Такмичарској комисији Шпанске федерације Кристијана Роналда и Серхија Рамоса због критиковања суђења "ел класика" у којем је Барселона славила са 4:3. Роналдо и Рамос су критиковали одлуке судије Ундијана Маљенка, који је досудио три пенала, од којих су два била у корист Барселоне. "Класико је био пун тензија. Не треба тражити оправдања за пораз, али надам се да Ундијано неће да нам суди до краја сезоне. Нека нас пусти да се боримо за титулу", рекао је Рамос у микс зони на стаидону Сантјаго Бернабеу.

16.15 - Велики дерби Премијер лиге између Челсија и Арсенала обележио је дебакл Арсена Венгера у 1.000. утакмици на кормилу "тобџија", али и велика грешка судије Маринера који је уместо Алекса Окслејд-Чембрлена искључио Кирана Гибса. Навијачи на Острву направили су мини-квиз који вам, уколико га успешно решите, може помоћи да постанете арбитар у Премијер лиги. Квиз можете решити овде.

15.55 - У понедељак 24. марта од 16 часова фудбалери Црвене звезде играју пријатељску утакмицу против екипе Трепче из Косовске Митровице. Тим поводом тим из јужне српске покрајине угостио је на највећем српском стадиону председник Драган Џајић. Председник ФК Црвена звезда Драган Џајић угостио је у понедељак фудбалере Трепче из Косовске Митровице, који ће одиграти пријатељску утакмицу са црвено-белима. Џајић се захвалио гостима на доласку и пожелео им угодан боравак у српској престоници. "Пре извесног времена добили смо допис од ФК "Трепча" са захтевом за одигравање утакмице. Имали смо велику жељу да угостимо наше пријатеље из Косовске Митровице и то се данас догодило. Жао ми је што је време кишовито, али на то нисмо могли да утичемо. Првенствено очекујем да се сви заједно дружимо и да играчи одиграју лепу утакмицу. У наредних неколико дана видећемо какав је распоред и нашег клуба и ФК "Трепча" и пробати да пронађемо у скоријој будућности термин када би Црвена звезда могла да отпутује у Косовску Митровицу и тамо одигра утакмицу", истакао је Џајић.

15.47 - Фудбалер Галатасараја Алберт Ријера на крају сезоне прећиће у редове италијанског Удинезеа као слободан играч. Он има уговор са турским клубом до 1. јула.

15.35 - Капитен Арсенала Микел Артета извинио се навијачима због понижавајућег пораза који су "тобџије" претрпела против Челсија резултатом 6:0 у суботу. "Арсенал једноставно није био довољно добар", рекао је Артета и обећао да ће се лондонски клуб потрудити да против Свонсија у уторак пружи много бољу игру. "Не можемо само да наставимо даље, као да се ништа није догодило. Морамо да анализирамо оно што смо урадили и да реагујемо. Очекујем праву реакцију у уторак, јер субота очигледно није била наш дан".

15.09 - Фудбалер Манчестер Јунајтеда Мајкл Керик изјавио је да су "црвени ђаволи" потпуно спремни за сутрашњи градски дерби против Манчестер Ситија, у оквиру Премијер лиге. "Тешко нам је пао пораз од Ливерпула на домаћем терену, али верујем да нам је од тада боље кренуло, јер смо остварили две победе - једну у Лиги шампиона, против Олимпијакоса, другу у првенству против Вест Хема", рекао је Керик. "Победа против Ситија би нам много значила. Добили бисмо велики мотив, али ипак морамо много да радимо како би поправили штету коју смо направили од почетка сезоне", изјавио је Керик. Утакмица између Манчестер Јунајтеда и Манчестер Ситија одиграће се у уторак у 20 часова и 45 минута на стадиону Олд Трафорд. 

14.49 - Немачка неће увести технологију за видео надзор гол линије, пошто су клубови из обе елитне фудбалске лиге гласали против, саопштила је Немачка фудбалска лига (ДФЛ). Видео надзор гол линије се већ примењује у неким земљама, укључујући Премијер лигу, користила се на претходном првенству света, а биће у употреби и на Мундијалу у Бразилу. Иначе, актуелни европски шампион Бајерн позвао је све немачке клубове да гласају за увођење ове технологије у Бундеслигу. "Могу да објавим да су клубови прва и друге Бундеслига гласали против", рекао је председник ДФЛ Рајнхард Раубал. Он је рекао да је половина клубова обе лиге гласало за, али да је за увођење видеотехнологије била потребна већина коју чини две трећине гласова. 

14.30 - Дефанзивац минхенског Бајерна Данте продужио је уговор са клубом до 2017. године. "Данте је сигурно један од наших најбољих трансфера у последњих неколико година. Он се развио у једног од кључних играча", рекао је извршни директор клуба Карл Хајнц Румениге.

14.05 - Председник немачког Бундеслигаша Шалкеа 04 Клеменс Тенис оценио је да тај клуб нема проблема са својим спонзором Гаспромом, а све у вези са кризом поводом присаједињења Крима Русији. "Не видим ту никакав проблем. Ми немамо разлога да се жалимо на било шта", рекао је Тенис за немачки дневни лист "Билд". Тенис је додао да је он у добрим односима са председником Русије Владимиром Путином. "Ја нисам државник, али драго нам је када се видимо. Путин увек пита за Шалке и имамо заиста добре односе", рекао је Тенис.

13.48 - Некадашњи европски шампион а сада члан енглеског Чемпионшипа, Нотингем Форест, отпустио је тренера Билија Дејвиса. Кап која је прелила чашу је убедљив пораз од Дербија (било је 5:0). Дејвиса ће на клупи "Шумара" највероватније заменити Нил Ворнок.

13.21 - Фудбалска лига, организација која окупља клубове из прва четири ранга такмичења у Енглеској, забранила је данас италијанском бизнисмену Масиму Челину да преузме већински део власништва над друголигашем Лидсом. У саопштењу се наводи да је донета "једногласна" одлука да се Челино дисквалификује, пошто је у Италији недавно осуђен за порески прекршај. Челино је власник компаније Елеонора спортс лимитед, која је у фебруару купила 75 одсто акција Лидса, а досадашњи власник компанија ГФХ Капитал задржала је 25 одсто.

12.55 - Светска џудо федерација стала је у заштиту свог члана Руса Аркадија Ротенберга, кога је америчка администрација ставила на листу санкционисаних због акција Русије у Украјини. Ротенберг је један од 20 људи из блиског окружења руског председника Владимира Путина, којима је САД изрекла економске санкције, после присаједињења Крима Русији. Ротенберг је Путинов друг из детињства и његов спаринг партнер у џудоу. Ради се о милијардеру и члану Извршног комитета Међународне џудо федерације (ИЈФ). Председник ИЈФ Маријус Визер рекао је у саопштењу достављеном Асошиејтед пресу да му је част што Ротенберг "остаје и даље члан џудо заједнице". "Ротенберг ће наставити да обавља своју улогу, иако ће његова слобода кретања бити погођена овим мерама, а његове активности ће у новим условима бити отежане".

12.20 - "Имала мајка два сина, један био нормалан, други био голман..."

11.45 - Роџер Федерер игра врло добро у пследње време. То је на својој кожи осетио и Тијемо Де Бекар, који је рутински поражен у Мајамију. Један бекхенд Швајцарца обележио је овај дуел...

11.00 - Спортски директор Интера Пјеро Аузилио демантовао је да милански клуб планира да следеће сезоне ангажује фудбалера Арсенала Бакарија Сању. Аузилио је последњих неколико недеља често боравио у Енглеској, а неки медији су то протумачили планом да се истакне понуда Арсеналу за Сању. "Нема никакве везе између мог боравка у Енглеској последњих недеља са тим. Једно је сигурно - Интер је већ регрутовао играча из Премијер ллиге, а то је српски фудбалер Немања Видић", рекао је Аузилио.

10.36 - Фудбалери Партизана биће ослабљени на гостовању ОФК Београду наредног викенда, пошто ће меч због картона пропустити штопер Брансилав Трајковић. Четврти жути картон зарадио је Трајковић који, као и раније суспендовани Данко Лазовић, неће моћи да игра на Карабурми. Трајковић је картон зарадио против Слободе након водећег гола Партизана. 

10.10 - Улазнице за реванш меч четвртфинала Еврокупа између Црвене звезде Телеком и Будивељника у недељу су пуштене у продају по ценама од 400 до 1200 динара. Да за дуел црвено-белих и шампиона Украјине влада велико интересовање говори и податак да је првог дана продато чак 6.200 улазница. Првотимци црвено-белих у глас истичу да ће им подршка навијача бити преко потребна у намери да надокнаде минус од три поена из првог меча, забележе коначан тријумф над Будивељником и пласирају се у тако жељено полуфинале Еврокупа.

08.30 - У НБА лиги одиграмо седам мечева. Бруклин, после преокрета резултата стигао до изједначења и продужетка у коме је славио против Даласа са 107:104. Џо Џонсон је полагањем 9,9 секунди пре краја прво обезбедио продужетак а потом наставио одличну игру и стигао до 22 поена и пет скокова. Лос Анђелес Лејкерси надиграли Орландо 103:94, Феникс је као гост савладао Минесоту 127:120, а Кливленд прекинуо серију добрих резултата Њујорка победом 106:100.

Кошаркашке утакмице 25. кола Јадранске лиге у којима се, од 20.45, Партизан састаје са Будићношћу у Подгорици а Раднички са Задром од 18.00, биће у центру пажње спортске јавности. Душан Лајовић око 17.30 излази на терен турнира у Мајамију против Александра Долгополова а Ана Ивановић око 20 часова игра са Петром Квитовом. На Другом програму РТС-а од 17.55 можете пратити директан пренос рукометне утакмице Сеха лиге између Партизана и Татрана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи