Читај ми!

Тајсон: Дрогирао сам се пред мечеве

Контроверзан живот и каријера бившег шампионa супертешке категорије Мајка Тајсона добила је нови преокрет. У уторак је изашла аутобиографија легендарног боксера под називом „Неоспорна истина" у којој је Тајсон, између осталог, признао да се дрогирао пред поједине мечеве.

Биографија једног од најбољих боксера свих времена, Мајка Тајсона у уторак је изашла у продају и већ је бацила ново светло на већ контроверзну каријеру бившег шампиона супертешке категорије.

Британски Телеграф први је пренео најшокантније делове аутобиографије под називом „Неоспорна истина" у којима је Тајсон, између осталог, признао да се дрогирао непосредно пред поједине мечеве.

Тајсон је написао да је кокаин и марихуану користио пред меч против Луа Саварезеа јуна 2000. године у Глазгову и да је дрогу користио све до пред меч са Денијем Вилијамсом 2004. године када је доживео шокантан пораз.

Гвоздени Мајк је описао и начин на који је успео да завара антидопинг контролу која је тестирала урин након борби. Он је рекао да је за то користио уређај који је назвао „визер", који је у ствари био нека врста лажног пениса са чистим урином, који је стално носио са собом.

Када је након меча против Голоте 2000. године у Детроиту откривено да је користио марихуану, Тајсон је кажњен са 200.000 долара. У аутобиогафији је открио да у том случају човек из његове екипе није успео да му дотури „визер".

„Био сам прави наркић", написао је Тајсон. Он је написао је први пут кокаин користио као 11-годишњак док је малтене као беба први пут окусио алкохол, откривајући корене своје зависности.

Коришћење кокаина било је главни кривац и за скандал који је Тајсон изазвао на конференцији за новинаре 2002. године пред меч са Леноксом Луисом. Тада је без икаквог разлога Тајсон напао британског боксера, а у општем метежу успео је и да га уједе за ногу.

„Изгубио сам разум. Погледао сам и желео сам само да ударим тог мамо...ца", присећа се Тајсон.

Још једна шокантна чињеница коју је Тајсон открио у својој књизи је та да је лагао да се излечио од алкохола, иако се у јавности појављивао трезан. Он је признао да му је у једном тренутку, због алкохола, живот био у опасности.

Када је у питању меч против Френка Бруна 1996. године, Тајсон је написао да је био у очајној форми и да је заслужио да га британски боксер испребија, али је некако ипак успео на крају да меч добије нокаутом. Гвоздени Мајк се присећа да су га британски навијачи у Лас Вегасу те ноћи провоцирали певајући му погрдне песме и називајући га силоватељем.

Амерички боксер је написао да је четири године касније придобио публику на Острву  која га је одушевљено дочекала у Манчестеру где је Тајсон имао борбу против Британца Џулијуса Франсиса. Тајсон је написао да је тамо направио нешто попут „битлманије".

И поред свих контроверзи у животу и каријери Тајсон ни дан данас није признао да је силовао Дезри Вашингтон. Судећи према наводима у аутобиографији живот у затвору ипак није тешко пао Гвозденом Мајку који је време тамо користио да би читао класике светске књижевности али не и дела Хемингвеја која су, како је написао, била превише депресивна.

На крају, Тајсон је објаснио и како је успео да изгуби читаво богатство које је зарадио. Његов однос према новцу најбоље је илустровао ситуацијама у којима је изгубио торбу са милион долара, или када је жени, која га је тужила зато што ју је његов тигар (кућни љубимац) ујео, из сажаљења поклонио 250.000 долара иако је изгубила спор.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво