Спорт уживо: Бејл стрелац у дебију за Реал

Гол Бејла у ремију Реала против Виљареала. Меси спасио Барсу, опет. Рускиње првакиње Европе. Први дерби у Италији, између Интера и Јувентуса, завршен поделом бодова 1:1. Београдски медији преносе да ће компанија породице Бин Зајед купити Звезду за 60 милиона евра! Бојана Јовановски освојила турнир у Ташкенту!

Све вести и занимљивости из света спорта можете пратити и на нашим Фејсбук и Твитер страницама.

00.07 - Голман Дијего Лопез спасио бод реалу против Виљареала. Тим Карла Анћелотија играо нерешено 2:2. Стрелци за Реал Роналдо и Гарет Бејл, за домаће Цани и Ђовани.

23.08 - Фудбалери Наполија победили су вечерас на свом терену екипу Аталанте са 2:0 у утакмици трећег кола Серије А и пробили се на прво место на табели. Наполитанцима су три бода донели бивши фудбалери Реала, Гонзало Игуаин и Серхио Каљехон. Екипа Милана направила је још један кикс, пошто је гостима ремизирала са Торином (2:2). Ипак, ако се узме у обзир да су губили са 2:0, а до бода дошли голом Марија Балотелија из пенала у седмом минуту судијске надокнаде, росонери морају да буду задовољни. Бразилац Кака одиграо је вечерас први такмичарски меч за Милан по повратку из мадридског Реала у којем је провео претходне четири сезоне.

22.43 - Герет Бејл стрелац у дебију за Реал. Тренутан резултат Виљареал - Реал 1:1. 

22.25 - Одбојкашице Русије освојиле су титулу првака Европе, пошто су вечерас у финалу континенталног шампионата у Берлину савладале Немачку са 3:1 (25:23, 23:25, 25:23, 25:14). Селекцији Русије то је пета титула шампиона Европе од распада СССР-а, а рачунајући и бившу државу, 18. наслов првака.

22.00 - Фудбалери Барселоне задржали су водећу позицију у шпанској Примери пошто су у надокнади времена постигли победоносни гол против Севиље за коначних 3:2. Барселона је повела у 36. минуту голом бразилског бека Данија Алвеша. На 2:0 повисио је најбољи фудбалер света Лионел Меси у 76. минуту на асистенцију летњег појчања, Бразилца Нејмара. Севиља се, међутим, није предавала. Прво је Иван Ракитић у 80. минуту смањио на 2:1, да би праву драму у меч унео изједначујући гол Кокеа у 90. минуту. Изгледало је да ће то бити коначан резултат и да ће фудбалери Барселоне морати да се задовоље само бодом из утакмице којој су били домаћини. Планове гостију ипак је покварио чилеански репрезентативац Алексис Санчес који је постигао победоносни гол у четвртом минуту надокнаде, после чега је утакмица одмах завршена.

21.25 - Хајдук победио Динамо 2:0 головима Мариа Пашалића. Динамо је хрватски дерби почео са чак шест странаца, али их је све засенио осамнаестогодишњак, који је голове постигао у 49. и 69. минуту.

20.31 - Борусија из Дортмунда победила је екипу Хамбургера са 6:2, у мечу петог кола Бундеслиге. Стрелци за "милионере" били су Аубемејанг (два), Левандовски (два), Мкитарјан и Ројс, док су за госте прецизни били Лам и Вестерман. Борусија је задржала стопроцентни учинак на почетку сезоне и води на табели Бундеслиге.

20.30 - Фудбалери Еверона савладали су на свом Гудисон парку екипу Челсија са 1:0. Стрелац јединог гола на мечу био је Стивен Нејсмит у 45. минуту сусрета.

20.20 - Фудбалери Андерлехта вечерас су на свом терену убедљиво победили Мехелен са 5:0 у мечу седмог кола белгијског шампионата, а два гола дао је репрезентативац Србије Александар Митровић. Бивши играч Партизана противничку мрежу затресао је у другом и 38. минуту. Остале голове постигли су Саша Кљештан у 18, Матијас Суарез у 41. и Френк Ачеампонг у 89. минуту. Митровића је у 71. минуту заменио Денис Прет. У стартној постави Андерлехта нашао се и други српски репрезентативац Лука Миливојевић, кога је у 65. минуту заменио Деми де Зеув.

20.10 - Рукометаши Партизана изгубили су вечерас у Скопљу од домаћег Вардара са 33:26 (15:10) у утакмици другог кола регионалне СЕХА лиге. Најефикаснији у победничкој екипи били су Алекс Душебајев и Матјаж Брумен са по шест голова. Код црно-белих Мијаило Марсенић дао је седам голова, а један мање уписао је Александар Радовановић. "Сасвим заслужена победа Вардара која ни у једном тренутку није доведена у питање, иако се мој тим борио свих 60 минута. Надам се да ће играчи научити нешто ново из овог меча и од овако јаке екипе. Ми се окрећемо утакмицама у којима би требало да однесемо победу, пре свега, ту мислим на Ловћен који дочекујемо у следећем колу", рекао је тренер Партизана Александар Брковић после утакмице.

19.50 - Интер и Јувентус одиграли су нерешено 1:1 у првом мечу трећег кола Серије А. Први овосезонски велики дерби завршен је поделом бодова а стрелци су били Икарди у 73. минуту за Интер, а Артуро Видал само два минута касније за "Стару даму". Обе екипе скупиле су по седам бодова у прва три кола.

18.30 - Завршени први мечеви петог кола Суперлиге Србије: Јавор - Чукарички 0:2 (Срнић 51, Стојиљковић 64), Рад - Раднички Крагујевац 1:0 (Павловић 20), ОФК Београд - Раднички Ниш 2:1 (Дамјановић 26. пенал, Живковић 35.аг - Стојановић 50. пенал). Од 19 сати играју: Војводина - Нови Пазар, Јагодина - Спартак и Напредак - Вождовац. Од 20 сати састају се Слобода и Партизан. Црвена звезда и Доњи Срем играју у недељу.

18.25 - Фудбалери мадридског Атлетика победили су данас на свом терену екипу Алмерије са 4:2 у утакмици четвртог кола шпанске Примере. "Јорганџије" су тако задржале стопроцентан учинак у шампионату и потврдиле да ће бити озбиљни конкуренти у трци за шампионску титулу. Поготке за Атлетико постигли су Давид Виља, Дијего Коста, Тијаго и Раул Гарсија.

18.00 - Арсенал победио у гостима Сандерленд са 3:1 у четвртом колу Премијер лиге и дошао до првог места на табели, дели га са Тотенхемом који је код куће савладао Норич Сити са 2:0. Јунак победе "тобџија" био је двоструки стрелац Арон Ремзи, а за лондонски тим од првог минута играо је дебитант, немачки репрезентативац Месут Озил. За разлику од Арсенала и Тотенхема, екипа Манчестер Ситија направила је нови кикс, пошто је у гостима одиграла без голова против Стоука. Резултати и стрелци у четвртом колу: Манчестер Јунајтед - Кристал Палас 2:0 (Ван Перси 45. п, Руни 81), Астон Вила - Њукасл 1:2 (Бентеке 67 - Бен Арфа 18, Гуфран 73), Фулам - Вест Бромвич Албион 1:1 (Сидвел 22 - Меколи 90), Хал - Кардиф 1:1 (Дејвис 40 - Витингам 60), Стоук - Манчестер Сити 0:0, Сандерленд - Арсенал 1:3 (Гарднер 48. пенал - Жиру 11, Ремзи 67, 76), Тотенхем - Норич 2:0 (Сигурдсон 28, 49). Од 18.30 играју Евертон - Челси.

17.20 - Бранилац титуле шампиона Немачке Бајерн савладао је данас у Минхену Хановер са 2:0, и тако наставио низ од 11 узастопних победа код куће у Бундеслиги. Бајерн је до победе у петом колу нове сезоне дошао головима Марија Манџукића у 51. и Франка Риберија у 64. минуту. У осталим мечевима постигнути су следећи резултати: Аугзбург - Фрајбург 2:1, Леверкузен - Волфсбург 3:1, Мајнц - Шалке 0:1 и Вердер - Ајнтрахт 0:3. Од 18.30 играју Дортмунд и Хамбургер.

16.00 - Фудбалери Манчестер јунајтеда забележили су другу победу у сезони, пошто су на Олд Трафорду саввладали Кристал Палас са 2:0. Кључни меч догодио се у финишу првог дела, када је Дигакои зарадио црвени картон, а са беле тачке за "ђаволе" био је Робин ван Перси. Коначан резултат у другом делу поставио је Вејн Руни, својим првим поготком у сезони. За Јунајтед је дебитовао и Маруан Фелаини, једна од звезда прелазног рока.

15.50 - Млади фудбалер Милана и италијански репрезентативац Стефан Ел Шарави паузираће између две и три недеље због повреде бутине на тренингу у петак, саопштио је данас тај клуб. Он се придружио листи повређених на Сан Сиру, на којој су већ Ђанпаоло Пацини, Игнасио Абате, Матија Де Шиљо, Данијеле Бонера, Матијас Силвестре и Мбаје Нијанг. Повреда Ел Шаравија практично значи да ће повратник у Милан Кака заиграти од првог минута у вечерашњем мечу Серије А против Торина, као и наредне недеље на старту Лиге шампиона против Селтика.

15.30 - Марадонин несуђени наследник у Малезији. Некадашњи репрезентативац Аргентине Пабло Аимар потписао је двогодишњи уговор са малезијским клубом Јохор Дарул. Иако је својевремено поређен са легендарним Дијегом Марадоном, Пабло Аимар није остварио каријеру каква му је предвиђана, пре свега због честих повреда. Он је решио да каријеру настави у Малезији, где је потписао двогодишњи уговор са Јохор Друлом, чиме је постао најплаћенији странац у историји малезијског фудбала. Ипак, није наведено колико ће Аргентинац зарађивати по сезони.

15.00 - Бивша вереница легендарног француског фудбалског репрезентативца Лилијана Тирама, поднела је против њега пријаву због насиља у породици, потврдила је полиција у Паризу. Карин Ле Маршан, 45-годишња телевизијска водитељка поднела је пријаву 4. септембра, саопштено је из полиције. Тирам је пре везе са Ле Маршан, био у браку, из којег има два сина.

14.21 - У току је прва утакмица четвртог кола Премијер лиге између Манчестер јунајтеда и Кристал Паласа. На трибинама је и легендарни тренер "ђавола" - Сер Алекс Фергусон.

14.03 - Каква би то бомба била! Шампион Енглеске Манчестер Јунајтед током минулог прелазног рока нудио је Тотенхему потпуно невероватних 150 милиона евра за Герета Бејла!Међутим, тај трансфер није реализован, пошто је Велшанин инсистирао на преласку у Реал Мадрид, тврди угледни француски лист "Л'Екип".

13.40 - Још један успех српског тениса. Наша тенисерка Бојана Јовановски тријумфовала је на турниру у Ташкенту, на ком је била први носилац, и тако освојила другу ВТА титулу у каријери. Она је у финалу турнира играног за наградни фонд од 235.000 долара побдила Олгу Говорцову из Белорусије са 2:1, по сетовима 4:6, 7:5 и 7:6, после два сата и 41 минута игре.

13.00 - Приватизација ФК Црвена Звезда је врло близу - цена 60 милона евра а купац "Ал Дахра"! Влада Србије продаће фудбалски клуб Црвена звезда за 60 милиона евра арапској породици Бин Зајед из Уједињених Арапских Емирата, преносе београдски медији.Владајућа породица из Абу Дабија требала би преко своје компаније "Ал Дахра" да постане власник црвено белих приликом приватизације клуба из Љутице Богдана. Држава би од те суме издвојила 40 милиона евра за враћање свих дугова, док би 20 милиона било употребљено за развој спорта у Србији. Према прелиминарном договору купац би се обавезао да годишње улаже 15 милиона евра у клуб. Са друге стране, Фудбалски клуб Партизан би такође требало да буде продат, али Влада Србије за сада нема купца за црно беле.

12.10 - Грујић мора на "хлађење". Судијска комисија ФСС-с, казнила је на јучерашњој седници арбитра Данила Грујића из Ниша са две утакмице суспензије због грешака на утакмици 4. кола Партизан - Рад. Грујић је од званичног посматрача лоше оцењен, јер је у другом полувремену пропустио да покаже црвени картон Владимиру Волкову, играчу Партизана, који је као претпоследњи играч одбране непрописно зауставио противничког играча. Нишки делилац правде у тој ситуацији није досудио ни прекршај за "Грађевинаре".

11.00 - Промена на клупи Чешке два кола пре краја квалификација. Након што је његов тим остао без шанси да се пласира у Бразил, селектор Билек поднео је оставку а на његово место дошао је Јозеф Пешице, досадашњи члан стручног штаба. Он је раније водио млађе националне селекције. Пешице ће, уколико екипа под његовим вођством буде оставила повољан утисак у преостала два меча квалификација, добити двогодишњи уговор од Фудбалског савеза Чешке.

10.00 - Тренер Сандерленда, ексцентрични Италијан Паоло Ди Канио, критиковао је странце у његовом тиму због слабе коминикације и стидљивости. "Нема комуникације. Нико се не труди и нико не прича нормалне реченице на тренингу. Рекао сам им да морају да причају и да не обраћају пажњу на акценат. Наравно, кривицу сносе и домаћи играчи који морају више да се потруде и помогну новајлијама", рекао је Ди Канио.

08.50 - Ливерпул је са максималних девет бодова сјајно отворио сезону у Премијер лиги. Стога не чуди одлука да се за најбољег играча и тренера за месец август у Премијер лиги прогласе Данијел Стариџ, (нападач "редса" је постигао сва три гола за три победе) и менаџер Брендан Роџерс.

08.28 - Кристијано Роналдо ретко уклизава на тренигу али је одлучио да то промени, гле чуда, баш када је Герет Бејл стигао у Реал и преузео му титулу најплаћеније фудбалера света. Наиме, током играња популарне "шеве", Кристијано је прилично ошто стартовао на новог саиграча, који је вешто избегао озбиљније последице. Да ли ово значи да је Роналдо уплашен за свој примат у Мадриду или је ово заиста био само обичан старт на тренингу - време ће показати...

Данас нас очекује пуно спортских догађаја, а љубитељима спорта у Србији свакако најинтересантнији биће други дан Дејвис куп меча у Београдској арени, и дуел Србије и Канаде. На програму је дубл меч Зимоњић/Бозољац - Нестор/Поспишил, са почетком у 16 часова уз директан пренос на РТС 1. На Евробаскету у Словенији играју се мечеви дугог кола у Групи Ф. После репрезентативне паузе, настављају се фудбалски шампионати широм Европе, наравно и наша Јелен Супер лига.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво