Председник ОК Русије поднео оставку

Председник Олимпијског комитета Русије Дмитриј Тјагачев поднео је оставку, неколико дана након што је председник државе Дмитриј Медведев затражио одговорност надлежних због лоших резултата на ЗОИ у Ванкуверу.

"Не знамо мотив за овакву његову одлуку, али претпостављамо да има везе са резултатима руских спортиста на Играма у Ванкуверу", речено је агенцији Интерфакс у ОК Русије.

Русија је на ЗОИ у Ванкуверу освојила укупно 15 медаља, од којих су само три биле златне. "Зборнаја команда" заузела је шесто место на табели освајача медаља, што је један од њених најгорих резултата у историји.

"Одговорност би требало да сносе они који су били задужени за припреме за Олимпијске игре. Колико знам, један или неколико функционера су били задужени за припреме. Они би морали да смогну снаге и поднесу оставке. Ако не буду тако одлучили, ми ћемо им помоћи", рекао је Медведев у изјави руским медијима пре два дана.

Пре почетка олимпијских игара званични ОК Русије најављивали су да је циљ Русије у Ванкуверу освајање 30 медаља. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 05. јун 2011, 13:57) - anonymous [нерегистровани]

He he

"Ako nemaju snage mi cemo im pomoci" ha ha tako to ide a ne ko nas Tomislav Karadzic u FSS.Kod nas je : ako smognu snage da te skinu mi cemo te braniti. Doduse Tole je obezbedio da svake godine imamo sigurnog prvaka Srbije u fudbalu ;)))))))