Руски министар спорта спреман да поднесе оставку

Министар спорта Русије Виталиј Мутко изјавио је да је спреман да поднесе оставку на ту функцију због неуспеха репрезентације на Зимским олимпијским играма у Ванкуверу, али је додао да није сигуран да ће то бити од користи за руски спорт.

"Ја ћу савршено мирно отићи, али да ли ће то бити од користи за руски спорт или не, не знам. Чини ми се да смо учинили све што је могуће", рекао је Мутко новинарима по доласку у Москву из Ванкувера.

Руси су у Ванкуверу освојили свега три златне медаље и заузели 11. место у укупном броју освојених одличја. Председник Русије Дмитриј Медведев јуче је позвао све чиновнике одговорне за неуспех да поднесу оставке, упозоравајући да ће у супротном, бити смењени.

"Ако се мисли да је ствар у мени, ја знам шта да учиним. Овде нису криви ни конкретан човек ни људи", рекао је Мутко, додајући да је неопходно променити систем развоја спорта у Русији.

"Главног тренера (олимпијске) репрезентације именоваће држава", казао је Мутко.

Руски медији наводе да је Медведев позивајући чиновнике да поднесу оставке, мислио управо на Виталија Мутка и председника Олимпијског комитета Русије Леонида Тјагачова. Наводно им је за размишљање дато две недеље.

Мутко и Тјагачов су људи које је "створио" премијер Русије Владимир Путин, указује Независима газета. Тај лист пише да одлука Медведева говори о томе да је спреман да се бори са делом Путинове елите, која се дуго безбедно осећала иза Путинових леђа.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 04. мар 2010, 21:08) - anonymous [нерегистровани]

ostavka

treba podnijeti ostavku