Олимпијски шампион елиминисан

Завршница Олимпијског турнира за хокејаше у Ванкуверу протећи ће без актуелног олимпијског шампиона репрезентације Шведске, која је јутрос у четвртфиналу поражена од Словачке са 4:3.

Сензација коју су приредили Словаци, ипак, остала је у сенци дербија четвртфинала у којем су Канађани декласирали Русију, савладавши је са 7:3.

Прогнозе да ће неизвесност у том дуелу трајати до самог краја,пале су у воду већ на самом почетку. После само 13 минута, наиме, Канађани су водили са 3:0!

Ношени френетичним навијањем из гледалишта, домаћи хокејаши наставили су у истом ритму и после 24 минута резултат је био 6:1 за Канаду. Све после тога било је само рутинско "отаљавање" посла и Канада се пласирала у полуфинале у којем ће се састати са Словачком.

Други полуфинални пар сачињавају САД и Финска. Американци су победили Швајцарску са 2:0, а идентичан резултат остварила је Финска у дуелу са Чешком.

Резултати и стрелци четвртфинала:
Словачка - Шведска 4:3 (0:0, 3:2, 1:1)
Стрелци: Маријан Габорик, Андреј Секера, Павол Демитра и Томаш Копецки за Словачку, а Патрик Хернквист, Хенрик Зетерберг и Даниел Алфредсон за Шведску.

Канада-Русија 7:3 (4:1, 3:2, 0:0)
Стрелци: Кори Пери (два), Рајан Гецлаф, Ден Бојл, Рик Неш, Бренден Мороу и Ши Вебер за Канаду, а Дмитриј Калињин, Максим Афиногенов и Сергеј Гончар за Русију.

Финска-Чешка 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Стрелци: Саку Коиву и Оли Јокинен.

САД - Швајцарска 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Стрелац: Зак Париз (оба)

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво