Антић остаје, Мундијал неуспех

Радомир Антић остаје селектор "орлова", иако је национални тим на Мундијалу забележио резултатски неуспех. То је закључак Одбора за хитна питања Фудбалског савеза Србије.

Последње недоумице, после повратка српских фудбалера из Јужне Африке, су отклоњене - Антић остаје селектор, неће му бити смањена плата, а "орлови" су на Мундијалу забележили резултатски неуспех. 

Тако је закључио Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије на седници која је одржана у четвртак.

"Фудбалски савез Србије је пре две године поставио низ циљева. Са аспекта организације А репрезентације јасно је речено да се у наредном четворогодишњем периоду жели континуитет у раду са Радомиром Антићем...Оцена такмичарског успеха је једна, а сарадња и спровођење зацртаног дугорочног плана сасвим друга ствар", саопштено је после седнице Одбора за хитна питања, којом је председавао Томислав Караџић.

Најављено је да ће 21. јула Извршни одбор још једном детаљније анализирати учинак репрезентације на Мундијалу, с тим што је Антић у обавези да поднесе извештај, а очекује се и мишљење Стручног одбора.

Судећи према саопштењу са седнице, Антићу неће бити смањена плата, нити је то уопште била тема.

У саопштењу се истиче да је јавност "фокусирана на нека споредна питања, попут прича о уговору са селектором, висини примања, финансијском аспекту Савеза и слично", па је ФС Србије желео да пружи одговор на те ствари:

"Један од приоритета у раду Савеза је и дугорочна финансијска стабилност, коју смо радом у претходном периоду у потпуности и постигли. ФС Србије је финансијски стабилна организација. Као такав, ФСС апсолутно поштује све преузете уговорне обавезе, што наравно очекујемо и од свих уговорних страна. Као одговорна организација, због неостваривања додатног финансијског прихода са Светског првенства редуковаћемо непотребне трошкове и применићемо мере штедње. Део финансијских редукација и динамика њиховог спровођења спадају у домен пословне тајне и верујемо да у том домену имамо разумевање јавности", наводи се у саопштењу.

Београдски лист "Спорт" објавио је у четвртак да према уговору са ФСС, који је потписан у јануару ове године, Антић треба да добије повишицу од 30 одсто на годишњем нивоу после пласмана на СП.

Антић се тим уговором обавезао да национални тим предводи до новембра 2011. године, а не до Европског првенства у Пољској и Украјини, ако Србија избори пласман кроз квалификације, пише "Спорт".

Такође, ни у једном документу нема одредбе да ФСС може да смањи плату селектору, која је фиксна. Постоје бонуси за награде у случају успеха на СП (премија за пласман у осмину финала и даље).

број коментара 95 Пошаљи коментар
(четвртак, 08. сеп 2011, 23:05) - Pepper [нерегистровани]

FrKmovqMcQdVu

This ifnromation is off the hizool!

(четвртак, 08. сеп 2011, 22:05) - Jacoby [нерегистровани]

nbEHqDhQadOl

I didn't know where to find this info then koabom it was here.

(понедељак, 12. јул 2010, 10:06) - бесан [нерегистровани]

Наша "стручност":

Антић остаје, а Дунга одлази!Да је Дунга био наш тренер не би му фалио ни Цент са конта!!!

(петак, 09. јул 2010, 16:39) - anonymous [нерегистровани]

Noovinari, najgori!

Kivna sam na novinare, koji pisu da nasi momci ne valjaju, a da li su kojim slucajem uzeli kartu sveta i poglesli gde se mi nalazimo i koliki smo???? More jok bre?? NJima je bitno da odu i da komentarisu utakmicu i da se provedu, a fa li je neko umro od stranih fudbalera ili , da li trenutno igra i nije bitno, pa Sarenac mora da se izvinjava, Nemcima... CCCCCC, e mili boze i da poverujem da smo toliko losi, ma mi smo fenomenalni, jer Blater je g..... koje je krojilo kapu i sada ce da namesti onome ko da vise da bude svetski sampion... Ua FIFA, UAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!

(петак, 09. јул 2010, 16:36) - anonymous [нерегистровани]

Bravo!

Bravo!!!!
SRBIJA!

(петак, 09. јул 2010, 16:34) - anonymous [нерегистровани]

Antic BB

Bravo!! Kada je Miljanic rasprodao reprezentaciju na Mundijalu u Spaniji,onda nikome niista, a kada Antic hoce da ovi momci, sazru i da se citaju kao roboti,onda je Antic kriv,ma dajte ljudi sami sebi smo krivi,sto smo zivi!!! Do juce smo ga dizali u nebesa,a tek kako bi Hrvati dizali frku i pricali o svemu, a mi kao poslednje jade, sada nam je Antioc kriv,a kada se otvarao samopnajac na Marakani, zaboraviste Karadzicu... e koje ste vi.....

(среда, 07. јул 2010, 23:42) - anonymous [нерегистровани]

AnticB

Срамота.Фудбалски савез је очигледно киван на Антића, јер нема екстра пара са Мундијала. Они су урадили "нешто" за протекле 2 године? СоС канал покреће акције скупљања опреме за клубове,сви грцају у дуговима..чиме се бави ФСС? Волео бих да наведу који су то њихови успеси,ако је неуспех на Мундијалу "Антићев"? Миљанић је савез конструисао тако да Бог отац не може да утиче на њихов састав,има увид у њихове послове..још једна приватна мафијашка организација финасирана из буџета.

(среда, 07. јул 2010, 10:35) - anonymous [нерегистровани]

granjanin

Ja boljeg selektora nemam.
Ja bolji tim nemam.
Ja sam deo jedne Evropske male zemlje koja mnogo voli fudbal.
Ja sam deo zemlje cija je reprezentacija pokazala najlepsu igru u grupnoj fazi takmicenja. Ja sam bio deo najruznijeg svetskog prvenstva, najruznijeg fudbala, modernog svetskog 'show-a', gde bolji ne pobedjuje.
Procitajte tekstove stranih kriticara o nasem nastupu na SP, razmislite.

SRBIJA !

(понедељак, 05. јул 2010, 12:38) - anonymous [нерегистровани]

sta se cudite

sta je tu sad nenormalno?
pantelic, milijas i lazovic puse i piju pivo u oci meca, a lazovic na to jos kaze "sta se bunite, pre svaki mec se opustamo uz pljugu i pivo". pa ondah je sam plasman vec veliki uspeh.
to su znaci "profesijonalci", "patrioti" koji se "bore" za svoju zemlju.
pravi su majka se ne urekla.
pomislite nemci to da rade, ma nikad u zivotu ne bi, jer oni posedaju jednu stvar koju mi nemamo i ocigledno nikada necemo imati - DISCIPLINU!

(недеља, 04. јул 2010, 15:56) - anonymous [нерегистровани]

napad/odbrana

zanimljivo je to da smo po svemu sudeci imali vise inicijative u odbrani nego u napadu(samo jedan napadac u dve utakmice), pa opet primili golove?!?!?