"Орлови" без медаље

Репрезентација Србије није успела да се домогне бронзане медаље на Светском првенству у Турској. У борби за треће место од "орлова" је била боља Литванија која је победила резултатом 99:88. Најбољи играч Линас Клеиза који је постигао 33 поена, док је у српској репрезентацији Величковић постигао 18 кошева.

Репрезентација Србије остала је без медаље на Светском првенству у Турској. У борби за треће место од "орлова" била је боља репрезентација Литваније која је победила резултатом 99:88, по четвртинама 22:23, 16:25, 16:24, 34:27.

Изгледа да Дудини момци нису могли да се опораве од пораза дан раније у полуфуналу против Турске. "Орловима" је остало снаге да сјајним Литванцима парирају само једну четвртину.

"Зелени" су у својим редовима имали веома расположеног Линаса Клеизу који против Србије није знао за промашај. Овај играч је са 33 поена, од чега пет тројки, био убедљиво набољи играч на утакмици. Поред себе је имао и сјајног Јасаитиса који је поред 14 кошева укњижио и десет скокова.

Поред њих још су три играча имала двоцифрени учинак. Климавициус је постигао 15 поена, Калнеитис је постигао поен мање, док је Поциус меч завршио са 12 кошева.

За разлику од противника, у редовима "орлова" било је мало играча који су имали снаге да и против Литванаца играју на врхунском нивоу.

Новица Величковић био ј најбољи стрелац екипе са 18 кошева, Кешељ је постигао 12 а Савановић десет поена. Крстић је са осам ухваћених лопти био најбољи скакач тима, док је Рашић поделио чак десет асистенција.

Утакмица је само у првих десет минута била неизвесна, док је већ у наредном делу меча игра Србије пала, што су Литванци искористили да већ тада стекну сасвим солидну предност, коју су без проблема чували до краја меча.

Србија је одлично почела меч, кош Литванаца решетали су Рашић, Величковић и Кешељ, док је противника у игри држао сјајни Клеиза. У том делу игре Србија је у једном тренутку имала предност од девет поена разлике.

Ипак, после тога Литванци појачавају одбрану и играју много организованије у нападу, тако да се предност "орлова" брзо „топи". Најзаслужнији за то су Клеиза и Јанкунас који су са дистанце и из рекета пробили одбрану неше екипе. До краја четвртине Србија губи све конце игре и четвртину завршава са пола коша заостатка за противником.

У другој четвртини дошло је до великог пада у игри српских кошаркаша. Осим почетног коша Мачвана који је на кратко повратио предност Србији, Литванци су целу четвртину доминирали.

Незаустављив је био Клеиза који је сјајно улазио под кош, шутирао са дистанце и за три поена. У тим тренуцима одбрана над њим је била немогућа јер је овај кошаркаш погађао све што је упутио ка кошу.

Поред њега одлично је у нападу играо и Јаситис, који је користио сваку неопрезност српске одбране да поентира.

Одбрана "орлова" је подбацила у тим тренуцима, док је и у нападу виђена је веома лоша игра. Шут за три поена, који је био веома јако оружје на претходним мечевима, тотално је заказао.

Одбрана Литванаца само на тренурке се пробијала после индивидуалних акција српских кошаркаша, али то је било недовољно да се успешно парира противнику. Пред сам крај четвртине предност Литванаца достиже тада рекордних 13 поена, али Рашић успева да у последњој секунди тројком смањи предност на десет разлике.

"Потоп" Србије натавио се и у трећој четвртини. Опет је Клеиза немилосрдно "решетао" кош "орлова", а помоћ је опет имао од Јанкуниса. Одбрана српских кошаркаша никако није налазила начина да заустави ова два кошаркаша док напад и даље није функционисао.

Сјајни Клеиза, који је био непогрешив, у једном тренутку донео је предост од 22 поена својој екипи, што је била највећа разлика на мечу. Већ у тим тренуцима било је јасно да је за уморне "орлове" овај меч изгубљен.

Последњих десет минута игре Ивковић је покушао да убавцивањем Паунића, Мачвана и Тепића, који су најмање играли на мечу против Турака, освежи екипу. На тренутке то је давало неке резултате, јер је одбрана деловала боље док су и у нападу "орлови" успели да све чешће поентирају.

Ипак, Клеиза и Јасаитис никако нису давали Србији да направи неку већу серију. Све што су успели Дудини изабраници јесте да смање убедљиву предност Литванаца. На крају, успели су "орлови" да дођу на минус 11, а последњи кош на мечу постигао је Кешељ.

Србија је на овој утакмици примила невероватних 99 поена. Не памти се када је раније на неком званичном мечу наша репрезентација тако подбацила у одбрани.

Ипак, после свега виђеног на овом такмичењу, српски кошаркаши су заслужили само дивљење. Најмлађа репрезентација на турниру показала је да њено време тек долази.

Шампионат за Србију је завршен, медаља није освојена, али напредак у односу на прошлу годину је очигледан. Сви у Србији чекају тренутак када ће Дудини момци стасати у велику екипу, која ће доминирати европском и светском кошарком.

До тада, овим момцима, који су показали како се бори за своју земљу, на крају остаје само да се честита на свему.

Србија - Литванија 88:99

Крај меча 

Закуцавање Кешеља у контри и то је све... 

1:22 до краја меча: Савановић погађа једно бацање, Клеиза погађа за два, Тепић погађа тројку

2:40 до краја меча: Делининкаитис погађа два бацања, са друге стране погађа Савановић. Поново Делининкаитис за два

Поцијус погађа два бацања, поени Тепића, али и Јасаитис. Новица погађа за два, тројка Масиулиса, двојка Кешеља

Поени Савановића, а онда и Поцијуса. Тепић погађа два бацања, Савановић полаже лопту уз фаул.

Поени Величковића, уз фаул Јасаитиса, погођено и додатно бацање. Фаул над Савановићем, он постиже оба бацања... Тајм-аут за Кемзуру!

Техничка грешка за Теодосића после досуђеног фаула, Клеиза погађа оба бацања, па онда још поене из игре...

Теодосић постиже поене уз фаул, промашује додатно бацање, погађа Мачван, тајм-аут за Литванију... 

Тројка Калинеитиса, Мачван губи лопту, поени Калинеитиса, па онда и Мачвана, али поново Калинеитис за три...

Крај треће четвртине 

Закуцавање Паунића, одлична одбрана, Мачван постиже оба бацања.

Јасаитис сигуран са линије слободних бацања, Клеиза погађа за два, Дуда Ивковић поново тражи тајм-аут!

Марковић напокон погађа слободно бацање, Јанкунас погађа за два. Паунић погађа оба бацања, Поцијус одличан улаз...

Нова тројка Клеизе, Новица погађа за два, напокон Клеиза промашује за три... Паунић погађа, на асистенцију Величковића, са друге стране Јанкунас враћа...

Тројка Клеизе, Теодосић враћа истом мером. Фаул Крстића, Новица се враћа у игру уместо Савановића, Поцијус постиже једно бацање...

Поени Јасаитиса, Кешељ промашује за три поена, тајм-аут!

Кешељ краде лопту Литванцима, али и греши у додавању, Клеиза постиже нове поене. Поени Кешеља...

Почело је друго полувреме, Србија је стала у зону... Теодосић промашио за два, а онда направио и фаул... Калинеитис погодио тројку, Крстић изгубио лопту па направио фаул...

Полувреме 

Калинеитис закуцава уз фаул, погађа и додатно бацање, Рашић промашује тројку, Литванци промашују, Рашић у последњој секунди погађа тројку...

Погађа Новица за два, Клеиза враћа тројком... Крстић погађа у стилу Дивца, Клеиза поново погађа тројку...

Клеиза поново погађа са полудистанце, а онда и Јасаитис погађа тројку... Нови тајм-аут за Србију...

Марковић погађа на улазу, са друге стране Клеиза за два... Новица погађа за два уз фаул Климавичијуса, погађа и додатно бацање

Грешка Перовића, па онда и рампа... Марковић промашио тројку, поени Клеизе. Марковић не погађа ниједно бацање...

Бјелица погађа за два, нова грешка Теодосића, поени Јанкунаса, па онда и Јасаитиса... Тео промашује за три поена

Савановић промашује, Јасаитис прави фаул у нападу... Мачван погађа, на асистенцију Теа, тројка Јасаитиса...

Крај прве четвртине 

Јанкунас постиже и додатно бацање, Новица промашује из тешке позиције, Поцијус фаулиран на улазу и после два бацања доноси прво вођство Литванији

Закуцавање Новице, Перовић прави кораке... Јанкунас погађа са друге стране, Рашић прецизан са слободних бацања. Коста промашује зицер, Јанкунас погађа уз фаул... Тајм-аут за Дуду Ивковића.

Погодак Крстића, уз фаул, капитен погађа додатно бацање, са друге стране погађа Јанкунас, па онда и Поцијус за три

Сјајан улаз Теодосића, Клеиза промашује, Новица погађа за два

Нова тројка Кешеља, овога пута уз фаул, грешка Теодосића, у контри Новица фаулира Клеизу, који погађа оба слободна бацања

Први поени Новице, Литванци непрцизни, Кешељ постиже нову тројку за Србију, са друге стране, тројка и за Клеизу

Први напад за Србију, Рашић погађа тројку, Литванци греше, Крстић промашује са полудистанце... Јавтокас постиже прве поене за Литванију, Рашић промашује тројку 

Утакмица је почела 

Прва петорка Литваније: Калинеитис, Сеибутис, Масиулис, Клеиза и Јавтокас

За Србију, меч су почели: Теодосић, Рашић, Кешељ, Величковић и  Крстић

"Синан Ердем" арена у Истанбулу

број коментара 245 Пошаљи коментар
(петак, 09. сеп 2011, 17:07) - Krystalyn [нерегистровани]

mQJJvBioFQEKoRu

I was seriusoly at DefCon 5 until I saw this post.

(четвртак, 08. сеп 2011, 22:13) - Keyon [нерегистровани]

mynzLEOdhjaTCTIaFFE

I saerched a bunch of sites and this was the best.

(четвртак, 08. сеп 2011, 21:31) - Cayle [нерегистровани]

FTzjXodJRYGG

It's much easier to udnrtesand when you put it that way!

(четвртак, 08. сеп 2011, 21:03) - Livia [нерегистровани]

nXCPATrTyzfzaOoXL

Short, sweet, to the point, FREE-exaclty as information should be!

(четвртак, 08. сеп 2011, 18:32) - Fanni [нерегистровани]

GnvkIHYsuzWkqv

Thanks for shairng. Always good to find a real expert.

(понедељак, 13. сеп 2010, 13:24) - Ivan [нерегистровани]

Ponosan OPET

Posle više godina ponovo su uspeli da nam vrate veru u našu košarku veru u našu snagu veru u našu REPREZENTACIJU to su naši HEROJI na čelu sa Dušanom Dudom Ivkovićem,posle ovakvih igara mesto je sasvim nebitno cak i da su poslednji posle onakve borbe svi smo ponovo ponosni na njih ali ne oni su $ tvrti na SVETU vratili su se na velika vrata TO JE NAŠA REPREZENTACIJA TO SU NAŠI MOMCI TO SU NAŠI HEROJI s toga hoćemo DOČEK hoćemo doček za povratak na puteve stare slave.
Iskreno i punog srca vam čestitam svima i KSS i momcima i sjajnom selektoru sa nadom da će te ostati isti i donei nam još ovakve borbe i utakmica da se opet PONOSIMO Vama


MOMCI HVALA VAM

Ivan Ivanovic Srbija

(понедељак, 13. сеп 2010, 12:00) - anonymous [нерегистровани]

No.1

Stvarno veliki uspeh za naše momke,ako hoćemo da budu još bolji, treba im podrška od nas, trebali bi ih dočekati kao pravi navijači jer i četvrti u svetu znači nešto...Pokazali su savršenu igru, pokazali su da igraju srcem to je bitnnije od medalje...a i na kraju nije ovo poslednje prvenstvo, biće ih još... SVI ZA JEDAN TIM, JEDAN TIM ZA NAS!
Taj tim su upravo ovi momci, tim - No.1!!
Bilo bi lepo da se zna kad stižu u Srbiju, a još lepše da ih svi dočekamo...

(понедељак, 13. сеп 2010, 11:22) - Rade74 [нерегистровани]

Zlatni momci

Bez medalje ali zlata vrijedni. Bravo momci!

(понедељак, 13. сеп 2010, 11:12) - Никола Бокшан [нерегистровани]

Или Злато или ништа

Наша репрезентација је одлична ,браво момци
хвала вам за толико давања ,то је битно ,вратили сте српску кошарку у сам врх светске кошарке, а уверен сам да турци нису играли кући победила би Србија то је очигледно,а уверен сам да је Србија пуно тежи противник американцима у финалу,али нећемо се правдати за мене сте најбољи ,или Злато или ништа.
поздрав и велико хвала кошаркашима Србије
Никола Бокшан

(понедељак, 13. сеп 2010, 10:48) - anonymous [нерегистровани]

„Orlovi“ stižu danas u 17.45!

„Orlovi“ stižu danas u 17.45!
Čarter letom sa istanbulskog aerodroma „Ataturk“, košarkaši Srbije danas se vraćaju u otadžbinu, a prema trenutnom planu, kompletna ekspedicija „orlova“ bi u Beograd trebalo da stigne oko 17.45.