Лисабон дочекао шампионе Европе

Шампиони Европе стигли у Лисабон, где их је дочекало неколико десетина хиљада људи. Кристијано Роналдо и другари у аутобусу без крова "крстаре" Лисабоном.

Нови прваци Европе, фудбалски репрезентативци Португалије, допутовали су у Лисабон, где их је на аеродрому дочекало неколико хиљада навијача.

Авион "Еузебио" којим су допутовали, добио је по уласку у ваздушни простор Португалије почасну пратњу војних авиона, а на аеродрому је поздрављен млазевима из ватрогасних камиона у бојама заставе Португалије.

Капитен репрезентације Кристијано Роналдо и селектор Фернандо Сантос први су изашли из авиона носећи трофеј првака Европе, док су навијачи певали и аплаудирали.

Репрезентативци Португалије потом су прешли у аутобус с отвореним кровом на којем је крупним словима писало "ШАМПИОНИ" и упутили се ка Председништву, где ће им председник Португалије Марсело Ребело де Соза уручити ордење.

Нови прваци Европе ће потом у вожњу кроз Лисабон све до зоне где ће их дочекати навијачи.

Португалија је синоћ у финалу ЕП у Сен Денију после продужетака победила Француску са 1:0, голом Едера у 109. минуту меча.

број коментара 0 Пошаљи коментар