Читај ми!

Европски медији величају победу Португала

Данашње насловне стране готово свих европских спортских новина, али и портала посвећени су победи фудбалера Португала у финалу Европског првенства над Француском.

"Епохално", "Вечни", "Понос Португала", "Наш је!", "Краљеви Европе", или једноставно "Шампиони" само неки су од наслова данашњих португалских новина које прослављају највећи успех своје репрезентације.

Селекција Португала је постала првак Европе, пошто је финалу континенталног шампионата победила Француску с 1:0 после продужетака.

"О Жого" у свом тексту пише да је јучерашњи дан један од највећих у историји португалског спорта, с обзиром да је фудбалска репрезентација постала првак Европе, а претходно су на ЕП у Амстердаму атлетичари освојили четири меадље.

Победу Португала величају готово сви медији изван Француске, те су тако руске дневне спортске новине "Советски спорт" на насловној страни објавили текст под насловом "Пилећа супа" алудирајући на надимак Француза - петлови.

"Португал је победио Француску, не због добре и паметне тактике, већ због тимског духа. Финале је било као надвлачење конопца, победник није морао да игра леп фудбал, већ да буде јачи", пишу руске новине.

Руски "Спорт ескпрес" је навео да је домаћин шампионата поново разочаран, као и 2004. године када је Португал поражен од Грчке у Лисабону с 0:1.

Шпанска марка је целу насловну страну под насловом "Више није сан, сада је реалност" посветила фудбалерима Португала, а италијанска "Газета дело спорт" написала је "Лепи Португал".

Француски медији жале због пораза у финалу, па су наслови попут "Сломљено срце" и "Превише окрутно".

Енглески медији нису се много бавили првенством Европе, па су на насловним углавном вести о победи Ендија Мареја на Вимблдону.

број коментара 0 Пошаљи коментар