Читај ми!

Сузама преварили свет

Људи одговорни за преносе који заокупљају пажњу милиона гледалаца широм континента нису показали довољан ниво професионалне етике када су, на полуфиналном мечу између Италије и Немачке, пустили снимак немачке навијачице у сузама. Створена је илузија да су сузе реакција на други погодак Марија Балотелија, а заправо је навијачица снимљена пре почетка самог сусрета. Немачка национална телевизија АРД очекује званично објашњење.

Немачка навијачица приказана у директном преносу полуфиналног сусрета са Италијом није плакала због голова Марија Балотелија. Њене сузе су снимљене сат времена пре почетка сусрета, да би затим биле пуштене након што је сјајни нападач постигао и свој други погодак на сусрету, наводи немачки лист Зитдојче цајтунг.

Како наводи лист, то није била прва монтажа такве врсте на турниру.

Навијачица је након утакмице, али и за време сусрета, добила бројне поруке својих пријатеља који су је обавестили да је приказана у крупном плану током преноса. Питање које се, наравно, наметало било је да ли је заиста Марио Балотели са својим головима изазвао овакву реакцију.

Истина је, заправо, да је госпођа плакала уочи почетка самог сусрета када је и снимљена, а не након погодака Италије. Разлог нису нити шок нити разочарање, већ су по среди сасвим другачије емоције, наводи лист.

"Ми смо запрепашћени и љути. Тај снимак је за нас неприхватљив. О томе смо разговарали са Уефом. Сада ћемо поново тражити разговоре", рекао је главни уредник АРД-ових преноса са Европског првенства Јорг Шоненборн.

Наравно, ово није први пут да су људи одговорни за преносе покушали да манипулишу гледаоцима. Слично је било и са немачким селектором Јоакимом Левом, када је усред утакмице пуштен снимак на коме се овај стручњак нашалио са дечаком задуженим за скупљање лопти.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво