Читај ми!

Канонада "панцера" у Гдањску

Дуго се Немачка мучила са Грцима, на крају ипак славила са 4:2. "Панцери" потпуно заслужено у полуфиналу, Грци показали како се бори до последњег атома снаге. Сјајно друго полувреме на Арени у Гдањску, најефикаснији меч у досадашњем току шампионата.

Очекивало се много од меча између Немачке и Грчке, много смо и добили. Једна од најефикаснијих утакмица на овом првенству завршила се победом "панцера" од 4:2, захваљујући којој су се пласирали у полуфинале континенталног шампионата.

Немачка је у меч ушла као апсолутни фаворит, на крају је убедљиво и славила, али на терену није све било тако лако као што резултат можда говори. Грци, иако очигледно слабији ривал на терену, нису се предавали већ су се борили до последњег даха, на крају доживели подношљив пораз.

Прво полувреме било је сиромашно, бар што се тиче голова. Немачка је од почетка меча наметнула свој ритам, док су Грци покушавали да из чврсте одбране развију брзе контранападе, али за то нису имали превише прилике.

Најбољи период у првом делу Немци су имали од 23. до 26. минута меча, када су створили чак четири изгледне прилике за гол. Серију промашаја започео је Озил, а придружили су му се Клосе и Ројс. У тим тренуцима голман Грчке Сифакис био је најбољи актер на терену.

Немачка, ипак, стиже до предности у првом полувремену. Када нису могли нападачи, за гол се побринуо капитен Филип Лам, који је више прецизним него снажним ударцем успео да савлада Сифакиса.

Друго полувреме настављено је у истом ритму. Немци су држали лопту у ногама, Озил је командовао готово свим нападима "панцера", док Грци нису успевали да повежу више од неколико пасова.

Ипак, "Хелени" изненада стижу до изједначења у 55. минуту. Одличан контранапад по десној страни повукао је Салпингидис, центрирао у петерац Немачке, а Самарас се нашао на правом место и испред Мануела Нојера спровео лопту у гол.

Радост Грка није дуго трајала. Немачка се врло брзо опоравила од шока и поново стигла до предности. Овога пута је Сами Кедира одлично испратио напад Боатенга по десној страни и сјајним волејем савладао Сифакиса. Био је то почетак краја грчке екипе. Играо се 61. минут.

Само седам минута касније, Клосе доноси и два гола предности "панцерима". Одлично је слободан ударац извео Озил, а Клосе показао да и у позним фудбалским годинама има рефлекс правог голгетера. Клосе је овим поготком, на 120. мечу у дресу са националним грбом, дошао само на гол заостатка од најбољег немачког нападача свих времена Герда Милера.

Серију немачких голова наставио је и Марко Ројс. Млади нападач Немаца, који је у стартној постави заменио Лукаса Подолског, оправдао јер поверење Јоакима Лева и донео својој екипи сигуран пораз у полуфинале у 74. минуту.

Ипак, то није било све што се голова тиче. Минут-два пре истека регуларних 90 минута, Грчка је још једном напала, лопта погађа у руку Боатенга, а Словенац Скомина показује на белу тачку. Сигуран извођач је Салпингидис, који тако поставља коначан резултат меча.

Немачка је тако остварила и четврту победу на шампионату, а у полуфиналу ће играти против бољег из сусрета између Енглеске и Италије, који је на програму у недељу.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво