Читај ми!

Инијеста најбољи играч ЕП

Шпански фудбалски репрезентативац Андрес Инијеста проглашен је за најбољег играча Европског првенства у Украјини и Пољској. Изабран је и најбољи тим првенства у коме, према очекивањима, доминирају Шпанци са чак десет играча.

Инијеста је изабран у врло великој конкуренцији, а техничка комисија Европске фудбалске уније предност је дала Инијести у односу на Италијана Андреа Пирла, пошто је "фурија" у финалу убедљивом победом од 4:0 одбранила титулу на ЕП и постала прва репрезентација која је освојила три трофеја заредом на великим такмичењима.

"Одабиром Инијесте стављен је акценат на креативност, домишљатост и скромност", рекао је технички директор УЕФА Енди Роксбург.

Истовремено, изабран је најбољи тим завршног турнира Европског првенства, у којем са десет играча доминирају Шпанци.

Најбоља екипа ЕП према избору УЕФА:

Голмани: Ђанлуиђи Буфон (Италија), Икер Касиљас (Шпанија), Мануел Нојер (Немачка).

Одбрана: Ђерар Пике (Шпанија), Фабио Коентрао (Португалија), Филип Лам (Немачка), Пепе (Португалија), Серхио Рамос (Шпанија), Ђорди Алба (Шпанија).

Средина терена: Данијеле де Роши (Италија), Стивен Џерад (Енглеска), Ћави Ернандез (Шпанија), Андрес Инијеста (Шпанија), Сами Кедира (Немачка), Серхио Бускетс (Шпанија), Месут Озил (Немачка), Андреа Пирло (Италија), Ћаби Алонсо (Шпанија).

Напад: Марио Балотели (Италија), Сеск Фабрегас (Шпанија), Кристијано Роналдо (Португалија), Златан Ибрахимовић (Шведска), Давид Силва (Шпанија).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво