Истрага због "само" 11 медаља

Министар спорта у влади Кеније Пол Отума најавио је покретање истраге због слабог учинка такмичара на Олимпијским играма у Лондону, где су освојили 11 медаља.

Од тог броја, две медаље су златне, а Кенија је на крају поделила 28. место у укупном поретку освајача одличја у Лондону.

"Овај пут неће бити сакривања. Када спремимо извештај, објавићемо га тако да сви могу да виде. Већ сам дао инструкције својим сарадницима, повући ћемо потезе који ће осигурати да се овакве ствари не понове у будућности", казао је Отума локалним медијима.

По укупном броју освојених медаља Кенија је трећа најуспешнија афричка селекција на ОИ у Лондону, иза Јужне Африке и Етиопије.

Потпредседник Кеније Калонзо Мусиока и председник националног олимпијског комитета Кипчоге Кејно стали су у одбрану спортиста.

"Репрезентативци су дали све од себе и ми као нација морамо да будемо поносни на резултате у Лондону. Важно је да спортисти и у будућности добију нашу подршку", казао је Мусиока.

Кенија је са 14 медаља, од чега шест златних, на прошлим Олимпијским играма у Пекингу заузела 13. место у укупном пласману.

број коментара 0 Пошаљи коментар