Ле Клос учи "плавце" да пливају

Чед Ле Клос, нова звезда светског пливања, освојио је злато и сребро на Олимпијади, а уз то је успео и да победи Мајкла Фелпса. Ватрени навијач Челсија од малена, није пропустио прилику да посети тренинг центар "плаваца", али ни да допусти одабраној штафети Челсија да му "изађе на црту". Исход је могао да буде само један.

Јужноафрички пливач Чед Ле Клос имао је више него запажену улогу на Олимпијским играма, с обзиром на то да је у Лондону освојио једну златну и једну сребрну медаљу.

Ле Клос, који има само 20 година, победио је Мајкла Фелпса у драматичном финишу трке на 200 метара лептир стилом, пре него што су улоге замењене у финалу трке у истој дисциплини, али дупло краћој стази.

Ипак, ствари су постале још боље за Ле Клоса када је добио прилику да посети тренинг центар Челсија и да се упозна са фудбалерима којима се диви још од када је био јако мали.

Млади Јужноафриканац је ватрени навијач „плаваца", а према његовом признању то исто важи и за велики део спортске јавности у овој земљи.

„То је невероватно. Број навијача Челсија је огроман, посебно сада када су постали прваци Европе. Сваке суботе одлазимо у барове и клубове, где гледамо утакмице и прослављамо победе", рекао је Ле Клос за сајт лондонског клуба.

Ово је била и идеална прилика да се изабрана штафета Челсија окуша у клупском базену са једним од најбољих пливача данашњице. Четворка у саставу Адам Филип, Тод Кејн, Сем Вокер и Лукас Пиазон, међутим, није била довољно добра да озбиљније умори Чеда Ле Клоса.

број коментара 0 Пошаљи коментар