Уз мали екран 900 милиона људи

Отварање Игара у Лондону путем телевизије гледало скоро 900 милиона људи. Победа Усеина Болта у трци на 100 метара вероватно ће бити најгледанији телевизијски догађај на Олимпијским играма у Лондону.

Међународни олимпијски комитет саопштио је данас да је, на основу процене, отварање Игара у Лондону путем телевизије гледало скоро 900 милиона људи.

Директор маркетинга МОК-а Тимо Луме рекао је да је око 80 од укупно 200 националних телевизија објавило цифре гледаности. Луме је истакао да ће победа светског рекордера Јусеина Болта у трци на 100 метара, која ј одржана у недељу, вероватно бити најгледанији телевизијски догађај на Олимпијским играма у Лондону.

Британска национална телевизија Би-Би-Си објавила је да је церемонију гледало око 27 милиона људи, што је више него што је била цифра када је био пренос венчања принца Вилијама и Кејт Мидлтон прошле године.

Америчка мрежа НБЦ саопштила је да је на тој телевизији отварање гледало 40,7 милиона људи, што је више него што је посматрало Игре у Атланти 1996. године.

Олимпијске игре у Пекингу пре четири године званично је путем телевизијских екрана посматрало 593 милиона, али се верује да их је заправо гледало више од милијарду људи.

Отварање Олимпијских игара је са финалом Светског првенства у фудбалу највећи глобални телевизијски догађај. 2010. године 909,6 милиона људи одгледало је макар један минут финалне утакмице Светског првенства у Јужној Африци у којем је Шпанија савладала Холандију.

број коментара 0 Пошаљи коментар