Препреке не постоје

Инвалидитет није изговор. Ако смо нешто до сада научили на Олимпијским играма, то је да воља и пожртвовање спортиста и више него надокнађују било какав хендикеп. Ово важи и у случају Дејвида Смита, глувог одбојкаша Сједињених Држава, чији квалитет су осетили и наши одбојкаши.

Средњи блокер америчког одбојкашког тима на Олимпијским играма није као и остали одбојкаши. Дејвид Смит има посебан статус у, имали смо прилике да видимо, сјајној репрезентацији Сједињених Држава.

Тренер Џон Спероу не издаје инструкције овом играчу, и у највећем броју случајева га једноставно пушта да ради шта жели на терену. Тачније, он је принуђен да то ради.

Разлог томе је тај што је Смит готово потпуно глув. Са саиграчима комуницира тако што им чита са усана, али то понекад није најлакше на одбојкашком терену.

И поред тога, Спероу има пуно поверење у свог играча.

"Све проблеме које има ублажава тиме што је одличан, комплетан играч", изјавио је Спероу.

Смит, који има 27 година, је први пут део америчког олимпијског одбојкашког тима, који је такмичење почео победом над репрезентацијом Србије.

Рођен је са поменутим инвалидитетом, а од треће године носи слушни апарат, пошто лекари процењују да му недостаје око 90 одсто слуха.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво