Читај ми!

Жене се осећају безбедно у Катару, колико је одлука о забрани алкохола утицала на то

Многи навијачи нису благонаклоно гледали на одлуку да конзервативна држава као што је Катар буде организатор Светског првенства у фудбалу.

Одлука о забрани точења алкохола током Мундијала дочекана је "на нож", али за неке припаднице лепшег пола она је довела до безбеднијег боравка на Блиском истоку.

"Очекивала сам веома опасно место за жене. Мислила сам да нећу бити безбедна овде, али откако сам стигла морам да кажем да се као жена осећам веома сигурно", рекла је Ројтерсу навијачица Енглеске Ели Молосон (19).

Ели је амбасадорка кампање за искорењивање сексизма из фудбала HerGameToo, а њен отац био је толико забринут да је кренуо са њом пут Катара. Испоставило се да његове услуге нису потребне.

Молосонова сматра да је главни разлог за мирну атмосферу културолошке природе, али да је забрања точења алкохола имала свој допринос.

"Волим добре 'прозивке', добру атмосферу, али тога нема овде толико. Врло је другачије, пријатније, више је породична атмосфера. Сигурно не онаква какву бисте имали у Енглеској", рекла је Ели.

И Аргентинка Аријана Голд каже да је била нервозна пре пута у Катар, пошто није знала шта да очекује.

"Веома је пријатно за жене. Мислила сам да ће у Катару бити све прилагођено мушкарцима, али не - врло ми је пријатно и лепо овде", каже Аријана.

Алкохол је дозвољен у неким баровима и хотелима у Катару, али конзумација је значајно мања него што је то уобичајено на највећим светским фудбалским турнирима.

"Веома је добра атмосфера иако нема пића. Сви су се навикли и веома су срећни", каже навијачица Енглеске Ема Смит из Шефилда.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво