Читај ми!

Поцеково лудило - Фиба анализирала пораз "орлова" од Италије

Пораз Србије од Италије у осмини финала Евробаскета Фиба је видела као велико изненађење, а у деветоминутном видео-клипу покушала је да анализира разлоге победе "азура".

Кошаркаши Србије, иако међу главним фаворитима за освајање злата на Евробаскету, заустављени су у осмини финала турнира, а Фиба пораз екипе Светислава Пешића види као велико изненађење.

У деветоминутном видео-клипу, Светска кућа кошарке покушала је да анализира разлоге победе италијанског тима, а издвојили су три главна разлога: "лудило" селектора Поцека, напад "азура" на Николу Јокића и "врела рука" Марка Списуа.

Ђанмарко Поцеко водио је своју екипу прилично емотивно и театрално, а такав је био и његов опроштај од тима после искључујуће техничке грешке средином треће деонице. 

Ипак, темпераментни стручњак добро је прочитао игру "орлова", па су одређене кретње италијанских кошаркаша, како у одбрани, тако и у нападу, у великој мери његова заслуга.

Никола Јокић је био најефикаснији играч на мечу, али је у одбрани имао великих проблема да сачува пик-ен-рол и пик-ен-поп игру "азура", у чему се најбоље снашао Николо Мели.

У кључним тренуцима италијански тим успео да прочита намере у нападу двоструког узастопног МВП-а НБА лиге, што је резултирало поенима у кошу Србије.

Такође, Фиба је приметила да је Италија предност стекла док је Јокић био на заслуженом, али можда и непотребно дугом одмору и сматра да је Пешић морао раније да реагује и врати свог најбољег играча на терен.

Марко Спису је са 22 поена израстао у правог хероја италијанске победе. Чак шест убачених тројки у кратком временском размаку (из девет покушаја), али и две одличне одбране над Васом Мицићем у кључним тренуцима утакмице били су довољни да Италијани дођу до велике победе.

"Орлови" су елиминисани са турнира, а остаје питање да ли Италија може до озбиљнијег резултата до краја такмичења.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво