Читај ми!

Пешић: Срби су навикли да побеђујемо по 20 разлике

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је после тријумфа над Чешком (81:68) у Прагу у другом колу Д групе Евробаскета да су људи у Србији навикли на победе од 20 поена разлике, али да то није битно њему и играчима.

Србија је до другог тријумфа и првог места у Д групи дошла захваљујући томе што је домаћина лимитирала на 25 поена у првом полувремену (43:25), док је у наставку меча виђен благи пад у игри "орлова".

"Можда је људима у Србији битно да добијемо мечеве са 20 и више разлике, али то нама није битно. Нама је битно да напредујемо, да испробавамо неке тактичке ствари и да видимо како ћемо да напредујемо. Као и на сваком другом мечу, ми смо задовољни, немамо никакав проблем са приступом."

У другој четвртини смо показали како треба да играмо одбрану, а у трећој четвртини прорадио је понос Чеха и кренули су да играју јаку одбрану. Али оно што кажем свом тиму, за нас је битно да из меча у меч напредујемо и да тимска хемија и тактика буду боље јер је турнир јако дуг. Можда нам је баш требала оваква утакмица", изјавио је Пешић на конференцији за медије у Прагу.

Наредни меч Србија ће играти против Финске 5. септембра у 21.00, а српски плејмејкер Василије Мицић сматра да ће дуел против Чешке послужити као добро искуство пред ту утакмицу.

"Заиста смо сјајно отворили меч, али смо у трећој четвртини дали шансу њима да се врате у меч. Данас смо имали сјајно искуство и сада се спремамо за наредни меч", рекао је Мицић и захвалио се навијачима Србије у Прагу на подршци.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво