Читај ми!

Пешић: Погрешно сте информисани о Теодосићу, није могао да има статус као до сада

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић потврдио је на конференцији за медије да је из тима изоставио Милоша Теодосића. Пешић је истакао да му се први пут догодило да су медији пренели да је Теодосић прецртан, а да он није стигао ни да обавести екипу. Разлог је, како истиче, чињеница да на месту плејмејкера има боље опције и да капитену није могао да обезбеди статус и минутажу коју је имао до сада.

"Морали смо да доносимо неке одлуке које се тичу селекције тима. То се ради у припремном периоду и ништа се не ради случајно. Ту се убрајају и физичка спремност и ментална спремност и конкуренција", почео је Пешић.

"То нам је послужило да у миру видимо ко је где, јер ја те играче дуго нисам тренирао. Јесам Недовића у Звезди, Мицића у Бајерну, Бјелицу... Али то је било одавно. Требало је направити контакт са играчима, они су у међувремену постали одрасли, добри играчи. Видим, а и знам, знамо, сви који се бавимо овим спортом знају да се ту морају доносити одлуке, не само када је репрезентација у питању... Видим да су овакве одлуке изазвале различите коментаре, поготово када је Тео у питању. Први пут ми се дешава, био сам тренер Звезде и репрезентације, и први пут ми се дешава да нисам стигао да информишем екипу, а већ су сви портали објавили да је Тео прецртан, па чак и одстрањен."

Пешић је истакао да је са Теодосићем обављен добар разговор на којем му је предочено да неће моћи да има статус у екипи који је имао до сада.

"Моја одлука није лака, не само зато што је дуго у репрезентацији. Он је био изненађен, али то је саставни део живота и спорта. Рекао сам му да му не могу, након овога што сам видео, више понудити статус и место које је имао у репрезентацији. Да се окрећем играчима који могу више да дају. Било је ту дилеме, разговора, у једном моменту је било 'па добро он је капитен, урадио је много, нека остане у екипи, да буде бекап играч'. Међутим, он никада није био бекап играч, имам боље играче од њега. Екипа се не саставља од најбољих кошаркаша", потврдио је Кари.

"Нико није прецртан, нико није одстрањен, елиминисан... То селектор жели да подвуче!"

Ипак, није желео да открије како је протекао разговор и шта је рекао Теодосићу.

"Бјелица не зна како се повредио, неће путовати са екипом"

Један од горућих проблема је и проблем Немање Бјелице, који је повредио лист. Бјелица је доживео незгоду у пријатељском сусрету са Црном Гором и питање је да ли ће моћи да наступи на Евробаскету.

Нови-стари кошаркаш Фенербахчеа неће бити део тима за наставак припрема у Словенији, извесно је и да ће пропустити квалификације за Светско првенство, а после даљих анализа биће познато да ли ће играти на Европском првенству.

"Бјелица је лоше стао, не зна како се повредио. У питању је лист, стављен је у мировање. Неће путовати са екипом, остаје овде, у суботу или недељу ће професор урадити снимак. Данас се боље осећа, видећемо како ће се одвијати. Не играмо само квалификације за Светско, након тога се игра Европско првенство. Жао нам је што се играчи повређују, али и други се повређују."

Поново су новинари желели да чују да ли ће екипа моћи без Теодосића, али је легендарни тренер сигуран у играче које је одабрао.

"Не бих се враћао на Теодосића. Био сам јасан. Сигуран сам да играче које имам, у које верујем, да ће одговорити. Миран сам, раде свој посао на најбољи могући начин. Сигуран сам да ће унети нову енергију. Верујем у њих, то су презентовали на тренинзима. То су све красни момци, вредни, жељни успеха, свега... Ту нема никаквих дилема", јасан је Пешић.

Он је навео и да ће бити још резова јер не може на такмичења да води 22 кошаркаша, али да сви имају једнаку шансу за доказивање.

"Прва фаза прошла одлично, неће бити ни Богдановића"

"Познато је да смо позвали 22 кандидата, Марјановића и Богдановића нисмо могли", потврдио је Пешић.

Селектор је истакао да се Богдановић опоравља после операције и да неће бити на располагању за предстојеће такмичење.

"Прва фаза је прошла доста добро. Оно што смо планирали је 100% остварено. Већина од тих 22 кандидата није играла за репрезентацију у претходном прозору. Неки су отказивали због повреда, неки због преморености, неки због приватних разлога."

Потврдио је да на Алексеја Покушевског такође није могао да рачуна, као ни на Алена Смаилагића, који се опоравља након операције.

"Он је дошао после те операције, а у договору са стручним штабом Партизана, договорили смо се да настави да ради с њима. Опоравци су могући, то важи и за Аврамовића који је обновио повреду и даље мирује."

"Велико хвала људима из ФСС-а. Желели смо да останемо још, али морамо да радимо на кошарци. Дошли смо овде, тренирали смо, одиграли смо две тренинг утакмице, по ФИБА правилима. Потом смо одиграли против Црне Горе, веома корисна утакмица за нас. То нам је баш помогло. Једно је тренинг, друго утакмица", закључио је Пешић.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се