Читај ми!

Скариоло након победе: Вожња "ферарија" је тешка, ове године сам био мало грубљи

Селектор Шпаније, новог шампиона Европе у кошарци, Серђо Скариоло рекао је након финалне утакмице са Француском да је невероватно видети коначан пласман и чињеницу да је Шпанија изнад свих сјајних екипа у којима су били играчи из Евролиге и НБА звезде.

Скариоло је подсетио да је Шпанија на Европско првенство дошла као тек осма на листи фаворита, али да су успели корак по корак да се попну до титуле првака Европе.

"Победили смо невероватне тимове, препуне НБА играча и играча из Евролиге. Невероватно је видети коначан пласман сада и видети да смо изнад свих оних сјајних екипа", рекао је Скариоло на конференцији за новинаре.

Нагласио је да је, као кошаркашки тренер, јако задовољан јер је Шпанија, како каже, играла лепу кошарку.

"Играли смо сјајно у одбрани и одлично у нападу. Наши лимити су вероватно могли да доведу до траљавог напада и кошарке са малим бројем поена, али били смо одлични у игрању у високом темпу, дељењу лопте, са много асистенција и несебичности. Имали смо стрпљење и способност да тешке тренутке савладамо као тим, а не само појединачним акцијама", навео је Скариоло.

Селектор Шпаније се подсетио и поређења које је направио после победе на Евробаскету 2011. године, када је своју екипу упоредио са "фераријем".

Упитан који је аутомобил возио на овом Евробаскету, Скариоло се само осмехнуо и размислио на тренутак.

"Вожња ферарија је тешка јер морате да водите рачуна о много детаља на машини пуној деликатних делова. Ове године сам био мало грубљи, захтевнији, па чак и агресивнији на моменте зато што сам осећао да је то начин да возим овај аутомобил. Свака ситуација је другачија. Морате да се прилагодите као тренер, морате да разумете своје играче, да препознате снаге и слабости и покушате да увећате једне, а минимизирате друге", закључио је Скариоло.

Кошаркаши Шпаније су у једном тренутку својим слављем прекинули конференцију за медије након финала у којем су савладали селекцију Француске са 88:76.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво