Читај ми!

Скариоло пред своје шесто финале: Морамо да будемо паметни и играмо са нашим ограниченим ресурсима

Селектор Шпаније Серђо Скариоло прихватио је статус аутсајдера у финалној утакмици Европског првенства против Француске и истакао да еуфорија може само да наштети његовом тиму.

Серђо Скариоло каже пред финале Европског првенства да Шпанија још једном не излази на терен као фаворит на папиру, али да су до сада на турниру успевали да се носе и побеђују јаче од себе.

"Морамо да будемо веома интелигентни, да играмо са нашим ограниченим ресурсима. Морамо да будемо паметни и сведемо игру до нивоа на којем можемо да се такмичимо. Мислим да нам не одговара да играмо прса у прса против ривала са огромним атлетским и техничким талентом", рекао је Скариоло.

Истиче да Француска има групу играча која већ дуго игра заједно, са много искуства и са играчима из НБА лиге и Евролиге.

"Морамо да припремимо ефикасан план игре и да припремимо различите варијанте плана јер увек постоји нешто што не функционише. Најкомпликованији задатак поново лежи на играчима који морају да буду веома паметни и да се не разбију о одбрамбени зид са Рудијем Гобером на челу", објаснио је Скариоло.

Скариолу ће финале против Француске бити шесто у којем води репрезентацију Шпаније на великим такмичењима. У претходних пет, Италијан је изгубио само једно и то на Олимпијским играма 2012. године против САД, када су Американце предводиле НБА звезде Крис Пол, Коби Брајант, Џејмс Харден, Леброн Џејмс, Кармело Ентони, Расел Вестбрук...