Читај ми!

Спектакл Брауна и Шрудера, Шпанија након преокрета срушила Немачку и изборила финале

Кошаркашка репрезентација Шпаније, други је финалиста овогодишњег Евробаскета, пошто је у полуфиналу, након преокрета, савладала домаћина Немачку са 96:91.

Још један сјајан, узбудљив и неизвестан меч који је решен у самој завршници, видели смо на овогодишњем Евробаскету. 

Спектакуларно полуфинале између Немачке и Шпаније у Берлину, припало је "црвеној фурији"- 

У правом европском класику и кошаркашком обрачуну, Шпанија је успела неколико пута да се врати у живот, направи преокрет и дође до велике победе.

Од првог минута, обе селекције наговестиле су да ће ово бити узбудљив меч, пошто су и једни и други расположено ушли у сусрет.

Након прве четвртине која је завршена резутлатом 27:24 у корист Шпаније, Скариолов тим почео је да погађа са дистанце у другој деоници и тако је дошао до осетних девет поена предности. 

Очекивао се одговор Немачке, али ретко ко је могао да прогнозира да ће он бити у серији 14:0, чиме су Немци поптуно преокренули ток сусрета и на полувреме отишли са 51:46.

Шпанија је све четири четвртине започела на најбољи могући начин, а посебно битно то је било у последње две четвртине.

Немачка је имала девет поена предности почетком треће деонице, али је Шпанија избрисала девет поена разлике и преотела вођство.

Уследио је Денис Шрудер шоу.

Некадашњи кошаркаш Бостона и Лејкерса, потпуно је прузео терет Немачке у офанзиви, пошто је на све начине долазио до поена. 

На крилима Шрудера, Немачка стиже до двоцифрене предности у финишу последње четвртине и у тим моментима је деловало да имају неопходну игру и контролу како би дошли до победе у овом сусрету.

Ипак, Шпанија је доказала да се никада не предаје, пошто је по ко зна који пут у овој утакмици, дошла до боље игре на обе стране паркета и самим тим надокнадила заостатак.

Почетком последње деонице праве серију 12:4 и изједначују на 77:77.

Уследио је сада шоу Лоренза Брауна, који је био мотор своје екипе и заједно са Гарубом и браћом Ернангомез, донео осетнију предност Шпанији у самом финишу.

Покушавала је Немачка на разне начине, тројкама, брзим поенима, а потом и још бржим фауловима, да поремети ритам ривала и уђе у фото-финиш, али су Шпанци били сигурни са пенала, чиме нису оставили противнику простора за повратак. 

Апсолутни лидер селекције коју са клупе предводи тренер Скариоло, био је Браун, који је меч завршио са 29 поена и шест асистенција.

Двоцифрена су била и браћа Ернангомез, пошто је Вили убацио 16, а Хуанчо 13 поена. док је Дијаз сусрет завршио са 10 поена.

Немачкој није помогла маестрална партија Дениса Шрудера, који је меч завршио са 30 поена и осам асистенција.

По 15 поена у редовима Немачке убацили су Обст и Вагнер, док је Тајс додао 10.

Шпанија је остварила победу која јој осигурава медаљу, а да ли ће она бити сребрна или златна, знаће се у финалу, које ће се одиграти у недељу.

Противник у финалу биће им селекција Француске, која је декласирала Пољску у првом полуфиналу.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво