Читај ми!

Адетокумбо и Итудис: Грчка још није спремна за медаље и титуле

Најбољи грчки кошаркаш Јанис Адетокумбо изјавио је да његова репрезентација још није спремна за освајање медаље или титуле на предстојећем Евробаскету, који ће се одржати од 1. до 18. септембра. Са том оценом сложио се и селектор Димитрис Итудис.

Грчка ће се на Европском првенству такмичити у Ц групи у Милану са домаћином Италијом, Хрватском, Украјином, Великом Британијом и Естонијом.

"Судећи по последњем тренингу, ми још нисмо спремни за медаљу, али имамо своје шансе. Нема везе шта ко од нас очекује, већ шта ми очекујемо од нас. Грчка није играла ни четвртфинале, па нисмо баш спремни ни за титуле ни за медаље. Морамо прво да изградимо хемију и добру атмосферу, тако да идемо да дамо све од себе. Ми морамо да будемо бољи и то је реалан циљ, адаптираћу се на све што тиму треба. Тренер Итудис је човек који овде ради сјајан посао и мотивише нас да будемо најбољи што можемо", изјавио је Адетокумбо, а пренео Јурохупс и бројни грчки медији.

Са оценом кошаркаша Милвоки бакса слаже се и селектор Димитрис Итудис.

"Нисмо још спремни, у процесу смо који води ка томе. Нисмо још ни тим. Играчи ме не знају, не знам ни ја њих. Фали нам Јоргос Папајанис који не тренира. Имамо мало времена и морамо да искористимо сваки секунд. Причати о медаљама, то је само сан", изјавио је Итудис.

Пре мечева на континенталном шампионату Грци ће одиграти две утакмице квалификација за Светско првенство.

У првој ће 25. августа гостовати репрезентацији Србије, а затим ће 28. августа дочекати Белгију.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво