Читај ми!

Русија боља од Финске у Санкт Петербургу

Алексеј Миранчук постигао је гол за Русију из првог ударца у оквир гола на мечу и тиме донео тријумф свом тиму против Финске у другом колу Групе Б.

Након тријумфа у, а ово је практично недостојан еуфемизам, стресном дуелу са Данском, фудбалери Финске су на загревање на стадиону у Санкт Петербургу изашли са мајицама на којима је писало „Опорави се, Кристијане".

Русија је претрпела ударац у 25. минуту јер је Марио Фернандес морао да напусти игру, али умало нису повели када је Вјачеслав Каравајев, који је меч почео на клупи, умало постигао погодак. Сјајно је интервенисао фински дефанзивац Јере Уронен.

Деловало је као да ће ово бити резултат којим ће бити окончан први део сусрета, али је, после акције Миранчука и Дзјубе, овај први постигао погодак у надокнади времена.

Ово је 22. гол у којем је Дзјуба учествовао у 21-ој претходно одиграној утакмици (14 голова и осам асистенција).

Финска је покушавала да стигне до изједначења, али овај тим је постигао тек један гол у претходна четири дуела са Русијом. Било је то 1995. године, а голман руског изабрнаог тима био је управо садашњи селектор Станислав Черчесов.

Наредни меч у групи Финска игра 21. јуна против Белгије на истом месту, док Русија истог дана у Копенхагену игра са Данском.