Читај ми!

Локти оптужен у Бразилу због лажне пријаве о пљачки

Бразилска полиција оптужила је америчког пливача Рајана Локтија за подношење лажне пријаве о пљачки после инцидента у коме је учествовао током Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Како су пренели бразилски медији, полиција ће обавестити Локтија о оптужници, како би одлучио да ли ће основати свој тим за одбрану у Бразилу. Оптужница ће бити послата и Етичкој комисији Међународног олимпијског комитета.

"Истрага је јуче завршена а члан олимпијског тима САД, пливач Рајан Локти оптужен је за лажно пријављивање кривичног дела", наводи се у саопштењу полиције.

Случај је предат специјалном суду у Бразилу, који има надлежност над кривичним делима повезаним са великим спортским догађајима. Суд који је основан пре почетка Светског фудбалског првенства 2014. године овлашћен је да прима случајеве директно од полиције, када су у питању мање оптужбе, без потребе за тужиоцем.

Локтијева портпаролка Мелиса Нејтан рекла је да пливач неће коментарисати оптужницу.

Локти је током Игара у Рију рекао да је опљачкан заједно са колегама из репрезентације Џеком Конгером, Гунаром Бенцом и Џимијем Фејгеном. Он је рекао да су на повратку у олимпијско село 15. августа опљачкани у таксију под претњом оружјем, а да је један од пљачкаша имао полицијску значку.

Пливачи тада нису пријавили инцидент полицији, која је покренула истрагу тек када је из медија сазнала шта се догодило.

Бразилска полиција је саопштила 18. августа да је Локти лагао о пљачки, а сам спортиста је по повратку у САД у више наврата мењао причу о томе шта се десило.

Бразилска полиција има снимак на коме се види како се Локти туче са обезбеђењем на бензинској пумпи у исто време када се пљачка наводно десила. Како је тада наведено, амерички пливачи су били под утицајем алкохола и демолирали су тоалет на бензинској пумпи. Они су после испитивања платили штету и отишли.

Локти је одмах после инцидента отпутовао из Бразила, а остала тројица пливача су пре повратка у САД дала изјаву у тужилаштву.

Локти, освајач 12 олимпијских медаља, планира да направи паузу у пливању, али жели да се врати на време за Олимпијске игре у Токију 2020. године. После инцидента у Рију њега су напустила четири спонзора, међу којима "Спидо" и "Ралф Лорен".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 27. авг 2016, 11:04) - anonymous [нерегистровани]

Казна

Да се то десило руском спортисти , цео тим би био дисквалификован са игара . А амерички су сви поштени ( и сигурно се не допингују )

(петак, 26. авг 2016, 14:15) - anonymous [нерегистровани]

Kazna

Treba kazniti ceo plivacki olimpijski tim Amerike. Zabraniti im ucesce na paraolimpijskim igrama u Riju i sledecim olimpijskim igrama u Tokiju. Posto su Amerikanci posteni sportisti i postuju pravila sporta, to bi oni sami morali da urade.