Читај ми!

Словенија

Предвођени Гораном Драгићем и Јаком Блажичем, Словенци у Шпанију путују са великим амбицијама. Групна фаза не делује као проблем, а уколико им жреб донесе срећу, Словенци би могли далеко да догурају.

Словенци у Шпанију долазе са великим очекивањима. Трећи Мундобаскет можда им донесе срећу, јер су на првом 2006. године били 12, а у Турској 2010. године осми. Дакле, верују да су добро радили претходних година и да је сада време за још један искорак.

Групом су свакако задовољни Словенци, јер ће играти против Литваније, Мексика, Аустралије, Анголе и Јужне Кореје.

Екипу ће предводити сјајни Горан Драгић, плејмејкер Финикса, који има фантастичну сезону иза себе. Никако се не сме заборавити ни Јака Блажич, кошаркаш Црвене звезде, а очекује се много и од Еда Мурића, кошаркаша Крке.

Највећи ударац за Словенце је изостанак искусног Еразема Лорбека, који ће због повреде колена пропустити Светско првенство.

Ипак, селектор Јуре Здовц се узда у екипу коју има на окупу, младе играче жељне борбе и доказивања. Групна фаза не би требало да представља проблем, а у наставку се укрштају са групом у којој су САД. Уколико избегну Американце и евентуално Турску, Словенци би могли да буду једна од занимљивијих репрезентација на турниру.

Састав Словеније: Јуре Балажич, Урош Слокар, Алексеј Николић, Клемен Препелич, Едо Мурић, Јака Блажич, Миха Зупан, Горан Драгић, Зоран Драгић, Домен Лорбек, Јака Клобучар и Ален Омић.

Селектор: Јуре Здовц.

број коментара 0 Пошаљи коментар