Читај ми!

Тони Паркер: Поносан сам на репрезентацију

Француски кошаркаш Тони Паркер рекао је да је поносан због тога што је његова репрезентација освојила бронзану медаљу на Светском првенству.

Најбољи француски кошаркаш Тони Паркер рекао је да је поносан на успех репрезентације на Мундобаскету у Шпанији.

"Био сам у контакту са играчима, са селектором после сваког меча. Разговарао сам са њима о тактици, осећао сам се као да сам био тамо... Осећао сам се чудно кад сам видео да тим игра без мене", рекао је Паркер за француске медије.

Паркер је пропустио недавно завршено Светско првенство у Шпанији, на којем је Француска освојила бронзану медаљу победивши Литванију у борби за треће место.

"Био сам веома поносан на њих. Многи су мислили да неће ништа постићи, али направили су велики подвиг победивши Шпанију у четвртфиналу, што је једна од највећих победа у историји кошарке. То им је дало самопоуздања да освоје бронзану медаљу, прву за Француску на светским првенствима", рекао је кошаркаш Сан Антонија.

Француска ће бити једна од земља домаћина Европског првенства 2015. године, а Паркер верује да екипа искуство из Шпаније може да искористи на том такмичењу.

Он је у више наврата изјављивао да жели да игра пред француским навијачима на Европском првенству, а шампионат света у Шпанији га је убедио да ће на првенству наредне године морати да наступе са најјачим тимом.

"Играти на домаћем терену није лако. Мораћемо да изведемо најбољи тим", додао је Паркер.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 18. сеп 2014, 00:51) - yugo45 [нерегистровани]

Steta za Spaniju ...

... sto Toni nije igrao. Sa njim u timu Francuska ih nikada nije pobijedila.

(среда, 17. сеп 2014, 17:27) - anonymous [нерегистровани]

ponos

i mi smo ponosni na nase srebrene