Čitaj mi!

RTS 1 i dalje najgledaniji - svakodnevno više od tri miliona gledalaca

Prvi program RTS-a i u februaru je najgledaniji televizijski program u Srbiji. Svakodnevno je uz naš program preko tri miliona gledalaca.

Od početka godine, od 59 dana, Prvi program je čak 54 dana bio najgledaniji, a u udarnom televizijskom vremenu od 19.00 do 23.00, kada je najveći broj građana ispred TV ekrana, RTS 1 ima skoro duplo više gledalaca od druge po gledanosti televizije, i gotovo isti udeo u gledanosti kao druga i treća televizija - zajedno.

Najgledaniji sadržaj u februaru bio je film „Dara iz Jasenovca", istorijski film koji govori o jednom od najstrašnijih koncetracionih logora u Drugom svetskom ratu. To je ujedno i najgledaniji film u poslednjih desetak godina prikazan na svim televizijama - udeo u gledanosti bio je veći od 50%.

Na listi deset najgledanijih emisija u februaru, devet je prikazano na Prvom programu RTS-a. Prvih pet emisija u februaru iz različitih su žanrovskih grupa.

Nakon najgledanijeg filma, sledi sport i prenos utakmice Crvena zvezda - Milan, najgledanija domaća serija „Tajne vinove loze", uvek najgledaniji informativni program - Dnevnik 2 i kviz Slagalica. Najgledaniji dokumentarni program u februaru je emisija „Kvadratura kruga".

Gledaoci svaki dan započinju uz naš Jutarnji program koji je i u februaru ubedljivo najgledaniji sa udelom u gledanosti od 23.6% i jedini Jutarnji program u Srbiji čiji je prosečan dnevni audotorijum veći od milion gledalaca. Na listi najgledanijih infromativnih emisija su i Ovo je Srbija, Beogradska hronika, OKO, OKO Magazin, OKO Ekonomije i Šta radite bre.

Pored najgledanijeg informativnog, domaćeg serijskog, sportskog i dokumentarnog programa, visoku gledanost imali su i ostali kvizovi RTS-a, kao i naš zabavni program.

Hvala što nas gledate. Ostanite uz RTS... i budimo odgovorni!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">