Čitaj mi!

Opera Srpskog narodnog pozorišta donosi magiju praznika na RTS 3

Na RTS 3, staru godinu ispraćamo uz operske klasike u prenosima uživo iz Srpskog narodnog pozorišta.

Uz pomoć Opere Srpskog narodnog pozorišta, proslava završetka 2020. godine na RTS 3 započeće koncertom iz serije sa kojom je već upoznata operska publika - Pričama na zadatu temu: Krcko oraščić. Ova kompozicija sinonim je za Božićne i Novogodišnje praznike.

Operska novogodišnja nedelja nastavlja se hit predstavom - Dženis Džoplin i Verdijevom operom u tri čina, Travijatom. Pred samu završnicu, čeka nas gala koncert - Operske novogodišnje priče: Božićni koncert na kom će Orkestar opere Srpskog narodnog pozorišta, solisti i gosti (poput Dušana Svilara, Nevene Reljin, ali i mladih umetnika poput Tatjane Savatić...) izvesti najpoznatije praznične numere u aranžmanu i pod dirigentskom palicom Fedora Vrtačnika.

Poseban spektakl za gledaoce RTS-a priprema se 30. decembra, kada će u prenosu uživo, posle drugog Dnevnika, sa više lokacija u Novom Sadu, u isto vreme orkestar, hor i solisti opere Srpskog narodnog pozorišta izvesti čuvenu opersku ariju "Nessun dorma", uz poruku: "Pobedićemo".

Jedinstveni i do sada nikada realizovan u svetu muzički performans, tokom kog različite grupe umetnika, sa više lokaciju u gradu na isti znak i u isto vreme izvode jednu ariju, poklon je Opere Srpskog narodnog pozorišta i poruka za godinu koja nam predstoji.

Sav program će se izvoditi uživo, a pored prenosa na RTS 3 i RTS Planeti, gledaoci će moći da se uključe i u online prenos na sajtu operasrpskonarodnopozoriste.studio.20.rs

subota, 26. 12 . u 17.00 - Krcko Oraščić Svita (P.I. Čajkovski)
nedelja, 27. 12 . u 20.00 - Ko je ubio Dženis Džoplin?
ponedeljak, 28. 12 . u 19.00 - Travijata (Đ. Verdi)
utorak, 29. 12 . u 19.00 - Operske Novogodišnje priče: Božićni koncert
sreda, 30. 12 . u 19.50 - Uključenje u SNP
u 20.05 RTS 1 i RTS 3 - Nessun dorma (Đ. Pučini)   

 

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">