Čitaj mi!

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" - izvlačenje subotom na RTS1

Prvo izvlačenje nagrada u okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi, biće održano u subotu, 21. novembra na Prvom programu RTS-a, sa početkom u 18.00 časova.

U direktnom televizijskom prenosu vredne nagrade izvući će poznata i uspešna imena iz sveta sporta, glume i muzike. Pored ličnosti koje će izvlačiti koverte i doneti sreću nekome od naših građana, u emisiji će učestvovati gosti iz privrede koji će, između ostalog, govoriti na temu sive ekonomije, borbe protiv iste i značaju ove nagradne igre i kampanje za celokupnu akciju.

Do sada je pristiglo nešto više od 1.500.000 koverata sa preko 15 miliona računa koji će učestvovati u prvom izvlačenju koje će gledaoci moći da prate u direktnom prenosu na našem Prvom programu. Ukupna vrednost nagradnog fonda iznosi 660.482,20 evra i 41.623.390,80 dinara. 

Predviđeno je da budu dodeljene sledeće nagrade: jedan trosoban stan u Beogradu na lokaciji Zemunske kapije, četiri dvosobna stana u Beogradu na lokaciji Zemunske kapije, jedan jednosoban stan u Beogradu na vodi i 30 automobila Fiat 500L.

"Uzmi račun i pobedi" je nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om u cilju suzbijanja sive ekonomije kroz jačanje svesti i motivacije građana da plaćaju bezgotovinski i uzimaju fiskalne račune prilikom svake kupovine, jer jedino tada mogu da budu sigurni da trgovac posluje u skladu sa zakonom i da plaća poreze iz kojih se finansiraju zdravstvo, školstvo i druge javne usluge, što je u vreme pandemije važnije nego ikad. 

Nagradna igra se formalno priređuje u dva kruga - prvi krug od 15. novembra do 26. decembra 2020, i drugi početkom 2021. Na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije, određeno je da svi punoletni građani naše zemlje od 15. oktobra mogu da šalju fiskalne račune i potvrde o plaćanju karticom (slipove) kako bi učestvovali u prvom krugu nagradne igre.

Kriterijumi nagradne igre slični su kao i u prethodnim izdanjima. Potrebno je spakovati u kovertu 10 fiskalnih računa ili 10 slipova (ne smeju se mešati) pojedinačne vrednosti od najmanje 100 dinara, ne starijih od 1. septembra 2020. Mogu se koristiti koverte bilo koje boje, veličine ili oblika, dokle god staju u poštansko sanduče. Prilikom adresiranja koverata, na prednjoj strani potrebno je kao adresu napisati UZMI RAČUN I POBEDI 2020. Na poleđini pošiljke (strana na kojoj se koverta otvara) obavezno je da se čitko upiše ime i prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnog dokumenta, kao i kontakt telefon. Slanje koverata je besplatno, a o njihovom čuvanju do formalnog početka nagradne igre stara se Pošta Srbije.

Nagradna igra biće organizovana u dva kruga - prvi od 15. novembra do 26. decembra a drugi početkom 2021. Ukupni nagradni fond obuhvata 60 automobila i 12 stanova u Beogradu. U prvom krugu biće organizovano šest javnih izvlačenja nagrada. I ovaj put biće organizovano i takmičenje gradova i opština u broju poslatih računa, a najaktivnije lokalne zajednice podeliće ukupan fond od 180.000 evra za projekte od javnog značaja po izboru građana.

Koverte koje su blagovremeno stigle na traženu adresu i nisu izvučene u nekom od izvlačenja učestvuju u narednom izvlačenju, sve do poslednjeg, šestog izvlačenja. Planirano je da se početkom 2021. organizuje drugi krug nagradne igre, i šest dodatnih izvlačenja u kojima će pravo učesšća imati sve koverte koje su pristigle u prvom krugu.

Pozivaju se građani da prilikom učestvovanja u nagradnoj igri vode računa o svom zdravlju i poštuju sve epidemiološke mere, da koverte pripreme kod kuće i da ih ubace u najbliže poštansko sanduče bez zadržavanja i čekanja u redu. Dodatni način da se zaštite, ali i da dupliraju svoje šanse za dobitak, je da plaćaju bezgotovinski kad god je to moguće jer tako izbegavaju direktan kontakt s prodavcem i novčanicama.

Najnovije informacije o nagradnoj igri biće redovno objavljivane na sajtu www.uzmiracun.rs, a građanima je na raspolaganju i kontakt centar putem mejla kontakt@uzmiracun.rs za sva dodatna pitanja i podršku.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">