Ja volim Srbiju: U novoj sezoni dve nove igre

Radio-televizija Srbije sa zadovoljstvom najavljuje novu sezonu večernjeg TV programa "Ja volim Srbiju", uz koji će se od 20. septembra nedeljom uveče ponovo okupljati prijatelji, komšije i članovi porodica - svih generacija.

Kroz ovaj televizijski spektakl, koji će i u novoj sezoni obilovati humorom i pozitivnom takmičarskom atmosferoma, provodiće vas omiljeno TV lice Dragana Kosjerina a lideri takmičarskih timova - kapiteni ekipa su Nele Karajlić i Nenad Okanović.

"Pandemija je poremetila mnoge planove, odložila događaje, ugasila mnoge projekte. Na sreću, uz poštovanje mera, uspeli smo da organizujemo snimanje nove sezone kviza. Nedostajala mi je radna atmosfera na setu, nedostajale su mi kolege i dinamika ovog itekako zahtevnog projekta. Srećna sam što smo na okupu.", poverava Dragana Kosjerina.

U ovoj sezoni, takmičari će se nadmetati i kroz dve nove igre: "Zanimljiva geografija" i "Ispeci pa reci" (umesto "Riznice" i "Osnovne škole"). U prvoj igri, na nemoj karti Srbije takmičari pogađaju mesto na kom se nalazi zadati pojam a u "Ispeci pa reci"- brzom reakcijom i znanjem jedan tim eliminise drugi...

Uverena sam da se gledaoci, kao i učesnici, zabavljaju od prvog do poslednjeg minuta emisije. Lepota ovog formata je u tome što se kroz sve igre, uz zabavu, podsećamo važnih događaja, ličnosti i činjenica koje treba da znamo o istoriji, geografiji, kulturi i umetnosti svoje zemlje. Verujem da će se gledaocima dopasti nove igre. "Zanimljiva geografija" će na test staviti, ne samo znanje naših takmičara, već i njihovu sposobnosti snalaženja u prostoru." poverava Dragana.

Podsećamo, TV format "Ja volim Srbiju" je kolažni program, kombinacija kviza i muzičko-zabavne emisije. Kroz raznovrsne igre, pesme i zabavu, u svakoj emisiji takmiče se dva tima u kojima su po tri poznate ličnosti iz Srbije. Svaki tim udružuje snage sa svojom publilkom, u borbi za pobedu.

Dragana Kosjerina: "Verujem da je sadržaj ono što preporučuje kviz "Ja volim Srbiju". Nedeljom uveče, kada se kviz emituje, auditorijumu nudimo malo razonode pred početak radne sedmice. U slučaju ovakvog formata - zabava ne znači i sadržajno siromašnu emisiju. Naprotivm emisija "Ja volim Srbiju" je zabavna i zanimljiva za sve generacije, upravo zato što svako može ponesto i da nauči."

Ja volim Srbiju: Od 20. septembra na RTS1, nedeljom