"S Tamarom u akciji", 10. TV sezona na RTS-u startuje 18. septembra

Deseta sezona TV serijala i nacionalnog humanitarnog projekta „S Tamarom u akciji", autorke Tamare Grujić počinje uskoro, u svom redovnom terminu petkom uveče na Prvom programu Javnog medijskog servisa. Tamarin tim pomoći će 16 porodica u Vojvodini a specijalna akcija u ovoj sezoni je renoviranje kuće namenjene deci koja se budu oporavljala od hemioterapijskog lečenja.

Od ovog proleća, ekipa serijala bogatija je za još jednog člana - Tamarinu ćerku Lenku, koja je na snimanja emisija i u akcije na terenu krenula sa svega nekoliko meseci.

Nesvakidašnji humanitarni konvoj projekta "S Tamarom u akciji", koji čini desetak majstora, snimateljska ekipa, jedna beba i dva psa - morao je tokom prethodne TV sezone da napravi i pauzu u poduhvatima, usled vanrednog stanja uvedenog zbog pojave virusa Covid 19.

Ove jeseni, uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite i predostrožnosti, projekat "S Tamarom u akciji" nastavlja svoju humanitarnu misiju na teritoriji Vojvodine.

Tamara Grujić: "Trudimo se da obiđemo sve krajeve naše zemlje. Akcije smo počeli da sprovodimo početkom 2016. godine na severu Kosova (12 porodica), zatim smo ih nastavili na opštinama koje se nalaze na jugu naše zemlje (26 porodica), istoku (24 porodice), zapadu (14 porodica), centralnoj Srbiji (24 porodice). Za ovu, 2020. godinu smo sebi dali zadatak da obiđemo i Vojvodinu, da pomognemo koliko god možemo i tim našim sunarodnicima. Na toj teritoriji Srbije smo ukupno pomogli ovog proleća 9 a tokom jeseni ćemo pomoći još 16 porodica. Takođe, sproveli smo i specijalnu akciju sa Udruženjem "Nurdor". Renovirali smo kuću na Fruškoj gori, koja će služiti za oporavak dece nakon hemioterapijskog lečenja. Tom akcijom odnosno emisijom o toj akciji (18. septembra, RTS1) - počinje emitovanje desete TV sezone našeg serijala."

Tokom desete sezone ekipa će na terenu radno proslaviti i prvi rođendan najmlađeg člana ekipe, male Lenke.

Kao i do sada, Tamara će se truditi da osim akcija u emisijama predstavi i prikaže sve što afirmiše našu zemlju i ljude - običaje, narodnu tradiciju, prirodne lepote, spomenike kulture, znamenitosti...

Imajući u vidu da autorka sada već redovno (i u sve većem obimu) dobija podršku lokalnih samouprava na teritorijama gde izvode akcije - teško je i zamisliti bilo koju epizodu ove emisije bez kadrova "ozbiljne, velike mobe"... Takvi snimci "talasa solidarnosti" - desetine vrednih ljudi, okupljenih oko jednog plemenitog podviga, su ponos čitavog tima projekta i krase svaku epizodu serijala, tokom ovih pet godina emitovanja.

Tokom svih deset sezona Tamarine akcije upotpunjuje veoma atraktivna muzika Ramba Amadeusa. Za vojvođanske bećarce bio je posebno inspirisan i kreativno raspoložen.

Tamara Grujić poverava da uporedo sa planiranjem i snimanjima novih akcija, uskoro osniva i humanitarnu fondaciju: "Zaista dobijamo baš mnogo poziva i poruka od ljudi koji žele da pomognu porodicama koje vide u našim emisijama, mnogo firmi želi da se uključi u akcije i naše inicijative, a ne možemo svima da pomognemo. Humanitarna fondacija je zato nešto što čini mi se neminovno proizilazi kao unapređenje ovog našeg projekta, kao nešto što je sasvim logično da proistekne u ovoj fazi našeg rada... Ali, o tom-potom, pričaćemo o tome sledećeg proleća, ako sve bude kako treba", ističe autorka serijala "S Tamarom u akciji".

Nove epizode i akcije desete TV sezone serijala "S Tamarom u akciji" pratite od 18. septembra, petkom od 21 sat, na Prvom programu RTS-a.

Serijal "S Tamarom u akciji" do sada je pomogao 116 porodica. Tamarin tim je takođe do sada sproveo i 5 specijalnih humanitarnjih akcija, za pomoć široj društvenoj zajednici: renovirali su hemato-onkološko odeljenje Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, omogućili dva stambena prostora za osam osoba obolelih od cerebralne i dečije paralize u Užicu, renovirali su i opremili tri seoske osnovne škole u Guberevcu (u okolini Knića, u selu Izvor kod Pirota i u selu Mečkovac kod Vranja).