Uz RTS 1 u aprilu skoro 3.500.000 gledalaca svakog dana

Prvi program RTS-a i dalje je najgledaniji TV program u Srbiji.

Boravak kod kuće opredelio je najveći deo Srbije da bude uz Prvi i Drugi program RTS-a, koji beleže najveći rast gledanosti u odnosu na prethodni period, ali i isti period prošle godine.

Najveći rast gledanosti ima Prvi program RTS-a, sa skoro tri i po miliona gledalaca dnevno. Rast gledanosti beleži i naš Drugi program koji je 18. aprila u jednom periodu dana bio najgledaniji program u Srbiji. Tada je prenos prve sednice Narodne skupštine Republike Srbije za vreme vanrednog stanja pratilo 700.000 građana Srbije, a drugog dana blizu 900.000. RTS 3 prati taj trend čijem su porastu gledanosti doprinele emisije Moja škola – najviše u populaciji mladih, ali i u grupi njihovih roditelja.

Na rang-listi 20 najgledanijih emisija u aprilu, 16 je emisija Prvog programa RTS-a. Najgledanija među njima je domaća serija "Južni vetar", čiju je poslednju epizodu gledao svaki drugi gledalac televizije u Srbiji. Visoku gledanost u aprilu beleže i ostale domaće serije RTS-a.

Javni servis ubedljivo je najgledaniji i u segmentu informativnog programa – Dnevnik 2 dominantno je najgledanija centralna informativna emisija svakog dana, a gledaoci se najviše informišu i uz emisije Oko specijal, Jutarnji dnevnik, redovne i vanredne konferencije za medije Vlade Srbije na temu koronavirusa, Upitnik, Oko magazin, Vesti, Ovo je Srbija, Jutarnji program, Beogradska hronika. Internet portal RTS-a beleži rekordnu posetu u periodu praćenja aktuelnih dešavanja u vezi sa kovidom 19.

Izuzetne rezultate gledanosti postižu i kvizovi, autorske i dokumentarne emisije, kao i zabavne emisije, strane serije i filmovi.

Ostanite uz RTS, ostanite kod kuće – i budite odgovorni.