Simfonija života u "Noći muzike"

Profesionalni muzičari i amateri nastupaju na svojim terasama

U čast svih građana Srbije koji se tokom vanrednog stanja na svojim radnim zadacima, kao i iz izolacije, bore za zdravlje čitave nacije, "Noć muzike" i Muzička produkcija RTS pozivaju sve stanovnike Srbije da večeras, 20. marta, od 20:00 do 20:30 časova izađu na svoje terase i prozore kako bi nakon aplauza medicinarima zajedno učestvovali u stvaranju muzike ili uživali u njenim zvucima.

Direktor i šef dirigent Bojan Suđić naveo je da će članovi svih sedam orkestara i horova Muzičke produkcije iz svojih stanova, sa terasa i prozora, zasvirati i zapevati omiljene melodije i na taj način ohrabriti i ostale profesionalne muzičare, kao i amatere, da sa svojim violinama, trubama, gitarama, saksofonima i svim drugim instrumentima, ali i talentom za pevanje, doprinesu najmasovnijem koncertu na otvorenom koji je Srbija do sada doživela. Poziv je upućen umetnicima i publici ne samo iz Beograda, već i iz Niša, Novog Sada, Kragujevca, Kikinde, Čačka i svih ostalih gradova, varošica i sela.

Umetnici su oduvek važili za doktore za dušu, a u trenucima socijalne izolovanosti i nesigurnosti, nezaobilazna su podrška za opstanak čitavog društva. Obeležimo prvi dan proleća, posvetimo jedni drugima malo vremena i zahvalimo se muzikom svima onima koji su na prvoj liniji fronta borbe za zdravlje svih nas.