Serija „Kaljave gume“ otkriće kako se život nastavlja i posle šezdesete

Snimanje nove dramske serije „Kaljave gume“ koja će biti emitovana na RTS-u počelo je istovremeno u Srbiji i Americi.

Radnja serije Kaljave gume smeštena je u Kaliforniju, u stanu čoveka iz Srbije koji se doselio pre deset godina i doživeo veliki uspeh. Po žanru to je romantična komedija, koja je nastala u saradnji autorskog i producentskog tima, Mije i Miodraga Ćertića, i prvakinje Ateljea 212, Gorice Popović, koja će igrati glavnu junakinju, Vesnu.

Reditelju su, kako kaže, inspiracija upravo bile priče naših iseljenika.

„Ovde svakog dana, desetine ljudi odu da žive u Ameriku i ostave ljude koji su u svojim šezdesetim, sedamdesetim godinama, koji su eto tu planirali da čuvaju unuke, a sada ostaju sami. Neki to iskoriste pametno a neki ne“, navodi reditelj Miodrag Ćertić.

Kako je jedna šezdesetogodišnjakinja doživela to putešestvije i iskoristila ga za sazrevanje, preneće nam Gorica Popović.

„'Kada napunite šezdeset još traje vaš život, ali je vaša priča ispričana'. To je citat iz jedne moje pozorišne predstave, ali u ovom slučaju ta životna priča ni iz daleka nije ispričana, ona tek počinje da se razvija u nekom novom zanimljivom smeru“, kaže poznata glumica.

U seriji igraju i Bojan Žirović, Jelena Stupljanin i Jovana Gavrilović, a onlajn vreme nije povezalo samo Beograd i Kaliforniju, već i sudbine likova koji su tek posle šezdesete pronašli i ljubav svog života.

Autorsku ekipu će većim delom činiti domaća ekipa, ali neminovno i deo ekipe iz Sjedinjenih Američkih Država. To su prvenstveno dva glumca i scenografski tim, koji će u beogradskom studiju postaviti kalifornijske enterijere.