Anin svet

Nova igrana serija Redakcije školskog programa "Anin svet" emituje se od 22. februara subotom u 12:45 časova na Prvom programu RTS-a.

Svima je dobro poznat holivudski kliše o simpatičnoj autsajderki koja želi da postane popularna i osvoji glavnog frajera u školi. To nije Ana Gavrilović. Ova šesnaestogodišnjakinja ne voli izlaske, radije bi svoje fotografije zadržala za sebe nego ih okačila na društvene mreže i jedva čeka kraj srednje škole kako bi konačno pobegla iz distopije u kojoj živi. Njen miran svet doživeće tektonske promene kada majka poželi da je spase od samoće i zada joj deset zadataka. "Deset Milenijinih zapovesti", kako ih Ana zove, trebalo bi da joj pomognu da se bolje društveno prilagodi. Ali Ana ne želi da se menja i učiniće sve da osujeti majčine planove.

Likovi:

Ana (Jana Nedeljković) ide u II godinu gimnazije, jedinicaje , dete razvedenih roditelja. Obožava oca ali on posle razvoda živi u Berlinu pa ga retko viđa. Majka joj je PR i zbog profesionalne deformacije stavlja veliki akcenat na spoljašnjost i društvene aktivnosti. Njih dve su u generacijskom i karakternom sukobu. Ana nije lik koji otvoreno žudi da postane popularna, ona je tipičnu ljudsku potrebu da je okolina razume i prihvati sakrila odbrambenim mehanizmom i po principu "kiselo je grožđe" vidi većinom loše u svojim vršnjacima i u onome čemu oni daju prioritet. To joj daje alibi da se ne trudi kako bi im se približila.

Tina (Nađa Dulić) ide sa Anom u odeljenje ali se ne druže, moglo bi se reći da je njena suprotnost. Atraktivna, komunikativna, sledi trendove, aktivna na duštvenim mrežama. Naizgled je bezbrižna i opuštena, ima puno prijatelja ali krije tajnu koja je čini nezadovoljnom. Tina je osoba koja se naoko savršeno društveno adaptirala ali ona možda i više od nedruštvene Ane krije svoje pravo "ja" i plaši se mišljenja okoline. Impresionirana je Aninom majkom i njenim poslom. Slučajno postaje Anin vodič i pomoćnik u obavljanju zadataka, a vremenom i pravi prijatelj.

Uroš (Đorđe Mišina) se bavi košarkom, popularan je, dobrodušan, naviknut na uspeh i obožavanje okoline. Sve se menja kada pretrpi povredu i suoči se sa kritikama okoline i nezadovoljnim fanovima. Pod pritiskom je da ne izneveri tim, trenera i roditelje koji su mnogo uložili u njega.

Sreten (Luka Markišić) je najbolji Urošev prijatelj i najveći fan. On traži prečicu u svakoj situaciji, redovno beži sa časova, ne voli da se trudi ni oko čega sem oko Tine, svoje neostvarene ljubavi. Postaje zavisan od klađenja i upada u probleme zbog toga.

Sofija (Sara Pavlović) je Tinina najbolja drugarica, atraktivna je i površna, često zlonamerna, dolazi iz dobrostojeće porodice. Zainteresovana je samo za odeću, izlaske, tipove i održavanje svog "brenda". Pokušava da osvoji Uroša.

Lazar (Ilija Marković) je veliki talenat za matematiku i informatiku, ima isplaniranu budućnost, viđen za stipendiju u inostranstvu, atraktivan je, siguran u sebe i svoje mogućnosti iako povremeno trpi zezanje zato što je štreber. On i Ana imaju mnogo toga zajedničkog ali da li je to dovoljno da se između njih rodi i ljubav?

Milenija (Jelena Stupljanin) poznata kao Mili, Anina je majka. Radi kao direktor PR sektora jedne velike firme, uronjena je u korporativnu kulturu, doterana, prati trendove, opsednuta kontrolom. Voli svoju ćerku, ali je ne razume najbolje. Brine se za Aninu budućnost, pa joj se zato preterano meša u život.

Kroz 12 epizoda od 13 minuta upoznajte autentični Anin svet i otkrijete da li će glavna junakinja uspeti da postane deo društva a ostane verna sebi. 

Uloge tumače: Jana Nedeljković, Nađa Dulić, Đorđe Mišina, Luka Markišić, Sara Pavlović, Ilija Marković, Jelena Stupljanin, Strahinja Blažić, Martina Miljković, Ida Urošević, Katarina Čupić, Nađa Antonić i Nemanja Mikić.

Ekipu čine: direktor fotografije Milan Rakić, majstor zvuka Branko Stojanović, montažer i grafički dizajner Bojan Filipović, scenaristi Katarina Mitrović, Mina Aleksić, Tamara Vešković i Filip Čolović, producent Dragana Bogdanović, urednik i kreator serije Tamara Vešković i reditelj Filip Čolović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 04. apr 2020, 13:21) - anonymous [neregistrovani]

Emitovanje serije Anin svet

Postovani, gde i kada mozemo pogledati seriju, s obzirom da je u navedenim terminima nema.
Hvala