Konkurs Muzičke produkcije RTS "Mladi i uspešni"

Muzička produkcija RTS i ove, 2020. godine, otvara konkurs "Mladi i uspešni", koji je namenjen talentovanim umetnicima, do 25 godina starosti, zainteresovanim da kao solisti nastupe na koncertu sa Simfonijskim orkestrom RTS.

Dva konkursa "Mladi i uspešni", koji su bili otvoreni 2017. i 2019. godine, privukli su pažnju velikog broja mladih umetnika zainteresovanih da koncertnu scenu podele sa Simfonijskim orkestrom RTS. Ovaj renomirani ansambl, kroz svoju istoriju dugu više od osam decenija, negovao je programsku politiku koja je oduvek bila usmerena i u pravcu afirmacije i javne prezentacije najperspektivnijih mladih izvođača. Na dva konkursa, prijavilo se više od 300 umetnika iz cele zemlje, do 25 godina starosti, i ušlo u oštru konkurenciju. Najbolje među njima do sada je već imala prilike da čuje i publika u Kolarčevoj zadužbini.

Podstaknuti velikim interesovanjem među mladim umetnicima, ali i svešću da je neophodno pružiti podršku i negovati talenat generacije umetnika koja tek stupa na profesionalnu muzičku scenu, Muzička produkcija RTS i ove godine raspisuje Konkurs, koji je otvoren od 1. februara do 1. marta.

Svi zainteresovani treba da pošalju biografiju i snimak na mejl adresu pressmp@rts.rs ili poštom na adresu Muzička produkcija RTS, Hilandarska 2, 11000 Beograd, sa naznakom "Za konkurs mladi i uspešni".

Čekamo vas!

broj komentara 0 pošalji komentar