Tri takmičarske večeri na "Beoviziji 2019"

Festival "Beovizija", na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, ove godine imaće tri takmičarske večeri.

Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za srpsku pesmu na Evrosongu - 3. marta. Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS-a gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS-a i RTS Planeti od 21.00.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2019". U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih 6 iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2019". Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu u toku februara biće objavljene na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS-a za Pesmu Evrovizije, a izvođači će imati priliku da svoje pesme predstave i kroz Jutarnji program RTS-a i emisiju "Šarenica".

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 11. jan 2019, 17:23) - anonymous [neregistrovani]

Beovizija 2019

Najinteresantnije do sada! Neka najbolja pesma pobedi!