Na RTS-ov konkurs za "Pesmu Evrovizije 2019" prijavilo se 76 učesnika

Konkurs za "Pesmu Evrovizije 2019" završen je 15. novembra, a danas su otvorene sve pošiljke koje su stigle na adresu Radio-televizije Srbije.

Na konkurs se prijavilo 76 učesnika, a selekciona komisija koju su činili muzički urednici RTS-a preslušala je sve pristigle numere.

Svi radovi su potpisani šifrom tako da su imena autora nepoznata. Nakon izbora kompozicija od strane selekcione komisije pristupiće se otkrivanju identiteta autora muzike i teksta. Finalna selekcija i proces izbora predstavnika Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019. biće naknadno objavljen.

Da podsetimo, prema uslovima konkursa kompozicija ne sme da traje duže od tri (3) minuta, mora da bude izvedena na jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, a izvođači ne smeju da budu mlađi od 16 godina.

Na 64. "Pesmi Evrovizije", koja se pod sloganom "Dare to Dream" - "Usudi se da sanjaš", sledeće godine održava 14, 16. i 18. maja u Tel Avivu, u Izraelu, učestvovaće 42 zemlje.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 23. nov 2018, 19:18) - anonymous [neregistrovani]

ESC 2019

Sve pohvale na brzini i ozbiljnijem pristupu, pripremama za beoviziju ljudima sa RTS-a! Nadamo se kvalitetnim pesmama, i da bude bar priblizna onoj iz 2006. kada smo imali bar 10 hitova koji se i danas slusaju.