Glasajte za 60 najlepših narodnih pesama

Osim glasanja pismima, imejlom, na internet portalu projekta i na Jutujubu, dostupan je još jedan način na koji možete učestvovati u odabiru 60 najlepših narodnih pesama- besplatno i jednostavno, bez interneta i mobilnog telefona, iz bilo kog kraja Srbije!

 Zahvaljujući nedavno postignutom sporazumu o saradnji između RTS- a i JP Pošta Srbije, od 7. maja su u 1307 poslovnica Javnog preduzeća "Pošta Srbije" širom naše zemlje, dostupni objedinjeni Katalozi „60 najlepših narodnih pesama" (sa spiskom od 500 pesama) i besplatni glasački listići.

Sve što treba da uradite je da u bilo kojoj Pošti Srbije pogledate Katalog pesama, popunite besplatan listić koji ćete dobiti (navodeći redne brojeve 10 pesama za koje glasate) i potom listić predajte na šalteru Pošte Srbije.

Načini glasanja:

- Iz bilo kog kraja naše zemlje: u 1307 poslovnica JP Pošta Srbije (popunjavanjem besplatnog kupona- listića)

-Na sajtu www.60narodnih.rs (do 10 pesama)

-Na Jutjubu: označavanjem pesama koje vam se sviđaju (tzv. „lajkovanjem") na zvaničnom kanalu emisije i projekta

-Pismima (sa deset naziva pesama) Adresa: Takovska 10, 11000 Beograd, uz naznaku „Glasanje za 60 najlepših narodnih pesama"

-Telefonom: uključenjem u radijsku emisiju „60 najlepših narodnih pesama", subotom od 14 do 15 časova, na Prvom programu Radio Beograda

Spisak odabranih 500 pesama za koje se glasa možete pogledati OVDE, kao i na sajtu www.60narodnih kao i u štampanom izdanju, putem Kataloga „60 najlepših narodnih pesama" u poslovnicama JP Pošta Srbije širom naše zemlje... 

Pratite i dalje emisije "60 najlešpih narodnih pesama" na televiziji, nedeljom od 17 časova, RTS1 (voditelji Bojana Marković i Milan Popović) i na radiju, subotom od 14 sati na RB1 (voditelj i urednik Nenad Kamidžorac).

Sve aktuelnosti u vezi sa projektom „60 najlepših narodnih pesama" možete pratiti i na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram "60 najlepših narodnih pesama" #60narodnih i pišite nam na imejl adresu: 60narodnih@rts.rs.

O projektu „60 najlepših narodnih pesama" Radio-televizije Srbije

Na zadovoljstvo poklonika narodne muzike, a povodom šest decenija postojanja TV Beograd/ Radio-televizije Srbije, programska šema Javnog medijskog servisa Srbije od jeseni 2017- te je obogaćena još jednom programskom novinom: TV i radijskim emisijama „60 najlepših narodih pesama"!

Od oktobra 2017- te godine, kroz televizijske i radijske emisije „60 najlepših narodih pesama" na RTS1 i RB1, uvažavajući pristigle predloge gledalaca - Stručni savet projekta „60 najlepših narodnih pesama" priredio je izbor od 500 pesama. Glasanjem do kraja serijala, zajedno ćemo izabrati „najbolje od najboljih"- šezdeset najlepših pesama narodne muzike svih vremena

Poznati pevači narodne, ali i pevači zabavne muzike, operski pevači, glumci i druge talentovane javne ličnosti, uživo su u TV studiju RTS- a izvodili odabrane nezaboravne pesme, uz pratnju Narodnog orkestra RTS- a i Narodnog ansambla RTS- a ali i gostujućih orkestara poput Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, trubačkih orkestara i drugih manjih sastava, uz plesne grupe i parove, izvorne pevačke grupe, kulturno- umetnička društva... Svih 500 pesama na konačnoj listi su žanrovski raznovrsne: od narodnih romansi, izvornih pesama iz cele Srbije (i iz okruženja), preko tamburaških pesama iz Vojvodine, trubačkih, sevdalinki, kafanskih, skadarlijskih, vlaških, romskih i pesama ostalih nacionalnih manjina a tu su i stariji i noviji veliki folk hitovi...

Zahvaljujući predlozima i glasovima publike, gledalaca i slušalaca emisija- ispunićemo jedan od zadataka ovog multimedijalnog kulturološkog projekta Radio-televizije Srbije: sačinjavanje liste od 60 najlepših pesama narodne muzike.

Svih 60 pesama biće izvedene na specijalnom koncertu na u avgustu 2018. godine na Tašmajdanu, kao segment programa obeležavanja i proslave značajnog jubileja Televizije Beograd/ RTS- a : 60 godina postojanja i rada.

Ne propustite priliku da učestvujete i u ovom projektu Radio- televizije Srbije i da lično doprinesete sačinjavanju konačne liste 60 najlepših narodnih pesama!

 

broj komentara 51 pošalji komentar
(utorak, 28. avg 2018, 16:33) - дупли вуковац [neregistrovani]

легенда

Заборавили сте легенду, Зорана Јовановића и његов непоновљиви глас. "Живећу ја и без тебе", "Довиђења лепотице моја", "Чуј мала, малена", "Ружа и баштован", "Одведи ме друже под прозоре њене..." Мој наклон до пода за сваку песму овог мајстора!

(subota, 16. jun 2018, 14:16) - Ruza [neregistrovani]

Najbolja

Bas mi je je drago sto je Dragan Jovanovic sa pesmom "Ruzo rumena" osvojio najveci broj glasova. Njegov nacin pevanja dira u srce i mislim da niko bolje Tu pesmu ne moze da otpeva

(nedelja, 10. jun 2018, 23:26) - Nislija [neregistrovani]

Nema je ta pesma

Zaboravili ste jednu prelepu pesmu od Sabana Bajramovica.SAJBIJA.

(nedelja, 10. jun 2018, 22:48) - anonymousMirjana [neregistrovani]

Nedostaje pesma

Nema na spisku moje omiljene pesme Volim da te voli

(nedelja, 10. jun 2018, 20:11) - anonymous [neregistrovani]

Božano momo Božano

Najlepša Sprpska pesma u izvodenju Dusice Bilkic

(petak, 01. jun 2018, 17:05) - Boro Smarač [neregistrovani]

Šaban Šaulić

Zar si morala takva da se rodiš.

(nedelja, 20. maj 2018, 19:34) - anonymousGordana [neregistrovani]

predlog za naj.pessmu

od Cece Raznatovic Nagovori ,Kukavica ,Beograd.Volela bih ,zamolila da i ove pesme uvrstite u naj pesme .

(petak, 18. maj 2018, 21:22) - Švrle [neregistrovani]

Vanredni spisak

Molim Vas ljudi, molim Vas... pa gde je pesma "Tri livade, nigde 'lada nema"???
Pa kako bez te pesme. Imam 33 godine, to je prva pesmu koju me deda naucio. Ceo zivot je pevam i ponosim se njom!!! Dodajte vanredni spisak. mnogo toga ste propustili da stavite!!! Pozdrav, odlični ste!!!!

(nedelja, 13. maj 2018, 18:29) - Rodoljub [neregistrovani]

DodatiNaListu

Pogledaj me nevernice i Pastirska tuga

(četvrtak, 10. maj 2018, 21:07) - pedja b. [neregistrovani]

predlog

odlicna ideja, tesko je izabrati 500 najlepsih pesama, a kamoli 60...voleo bih da pozovete i cujem misljenje i predlog gospodina Bojana Sudjica...pozdrav