Najbolji kineski dokumentarci - utorkom na Drugom

"Pećina Mogao" i "Put svile", utorkom u 20.00 na RTS 2

Ove jeseni Radio-televizija Srbije je gledaocima obezbedila ekskluzivne sadržaje - aktuelnosti iz kulture i popularne nauke u emisijama sopstvene proizvodnje, kao i priliku da uporede domaća dokumentarna ostvarenja sa radovima autora iz drugih zemalja Evrope, Amerike i Azije.

Udarni termin na Drugom programu RTS-a, ponedeljkom, utorkom i četvrtkom od 20.00 rezervisan je za najbolje dokumentarne filmove iz celog sveta. Do kraja ove godine, gledaoci će utorkom u 20.00 moći da pogledaju najbolje kineske dokumentarne filmove - "Pećina Mogao" i "Put svile".

U serijalu "Pećina Mogao" gledaoci će saznati šta se nalazi u milenijumskoj riznici budističke umetnosti... i zašto je zovu - "Pećina hiljadu Buda". "Put svile" pružiće odgovore na pitanje kako se kroz vekove razvijao najveći trgovinski karavan između Istoka i Zapada.

 Kineski dokumentarni filmovi, utorkom u 20.00, RTS 2 

 

 

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 30. apr 2018, 08:21) - Danijela [neregistrovani]

Hvala

Ciklus dokumentarnih emisija KINA je stvarno najlepši dokumentarni program koji sam gledala (a volim dokumntarni program i imam 47 godina). Samo sam htela da se zahvalim na tako dobrom izboru. Uživala sam u svakoj emisiji.