Čitaj mi!

Porodična mreža, od 11. septembra na RTS 2 u 9.30

Danas je teško zamisliti život bez digitalnih tehnologija. Omogućile su nam da brže i lakše komuniciramo, zahvaljujući njima otkrili smo nove načine da se povežemo, učimo, igramo, stvaramo. Nesumnjivo je da su nam poboljšale kvalitet života ali takođe su nam donele i nove izazove.

Na koji način je digitalno doba promenilo pojedinca i kako utiče na porodične odnose pokušaće da odgovori novi tok-šou "Porodična mreža" koji se od 11. septembra emituje svake nedelje u 09.30 časova na RTS 2.

U deset polučasovnih emisija psiholog Ana Mirković razgovara sa roditeljima i decom o tome koje nam je promene u ponašanju donela digitalna era, koliki su problem nasilje na društvenim mrežama, onlajn izazovi, vrbovanje i prevare u digitalnom prostoru, kako sačuvati dokaze o maltretiranju, koje sve mogućnosti učenja nam obezbeđuju digitalne tehnologije i ima li privatnosti na internetu.

U prvoj epizodi pod nazivom "Digitalna komunikacija i porodični odnosi" psiholog Ana Mirković razmatra sa porodicama Voštinić i Pantos specifičnosti modernih načina komuniciranja i kako one boje njihovu svakodnevicu.

Serija "Porodična mreža" deo je projekta Bezbednost dece na internetu koji se realizuje uz finansijsku podršku i u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ekipu serije čine: voditelj i scenarista Ana Mirković, glavni koordinator projekta i odgovorni urednik Redakcije školskog programa Nevena Mladenović Blagojević, kompozitor muzike Vladimir Graić, producent Dragana Bogdanović, dizajner zvuka Nebojša Dragićević, montažer Bojan Filipović, direktor fotografije Marko Mikić, urednik serije Tamara Vešković i reditelj Milica Soldatović Mikić.