Čitaj mi!

Uprirodise, treći ciklus

Uprirodise, ekološki televizijski dečiji serijal u kom su glavni junaci deca, inspirisan detinjstvom koje su obeležile televizijske emisije Poletarac i Neven Timotija Džona Bajforda, nastavlja zajedničku uzbudljivu misiju povratka prirodi!

Od 26.03.2022. svake subote u 12.30 č na prvom programu RTS-a pod okriljem Redakcije školskog programa biće emitovano dvanaest novih epizoda već poznatog serijala za decu.

I u trećoj sezoni, Uprirodise serijal će krasiti osunčana estetika otvorenih prostora prirode, autorska muzika komponovana posebno za svaku epizodu, stop trik animacije, lutkarske bravure i galerija autentičnih likova: devojčice Lene, dečaka Isaka, Brzometlice Čistić, Zdravka Drena, Šumenka, kišne gliste, pečurke, mrava i još mnogo dragih drugara, biljaka i životinja, ceo jedan živi svet čiji jezik Lena i Isak razumeju i govore.

Dok su prve dve sezone Uprirodise serijala posebnu pažnju posvetile upoznavanju sa osnovnim pojmovima o prirodi i mestima od posebnog značaja za prirodu u našoj zemlji, treća sezona je posvećena zdravom baštarenju u ambijentu zdrave uprirodnjačke bašte. Imaćete priliku da pratite doživljaje naših junaka i da zajedno sa njima saznate kakav je značaj organske poljoprivrede za zdravlje čoveka ali i šta je zemljogradnja, da li je kopriva strava živa, kako pomoći čistačima prirode, zašto je zimnica zdrava, ko je podunavski mrmoljak i mnoge druge poučne ali i zabavne stvari o prirodi!

Dečiji ekološki televizijski serijal, dobitnik ekološke nagrade Zeleni list, nastao je u produkciji Zanatsko filmske zajednice iz Novog Sada.

Podršku u realizaciji treće sezone pružio je Login EKO.

Uprirodimo se zajedno!!!

Linkovi dečijeg serijala Uprirodise:
www.uprirodise.rs
https://www.youtube.com/watch?v=iZAnd-0xlC0
https://www.facebook.com/uprirodise
https://www.instagram.com/uprirodise/?hl=en